Strike Back 6×05 – Haláli temetés

Végiggondoltam a korábban adott pontszámokat, és a héten mindegyikből levontam sajnos egy pontot. Mert bár első nézésre jó élmény volt, de visszagondolva, nem szívesen nézném vissza például az évad első két epizódját. Ezen a héten viszont olyat kaptunk, amiből van-egy két olyan akció, pillanat, amit bizony újranéztem, mert király volt!

vlcsnap-2017-11-30-13h59m17s446.jpg

Egy tipikus akciójelenettel kezdtünk, ahol egy informátort kellett megmenteni. Azt mondjuk kapásból a jelenet elején nem értettem, hogy a konténer, ahonnét kirobbantották magukat, hogyhogy nem sebezte meg a csapatot? Voltak tipikus Strike Back beszólások, volt lövöldözés. Utána kapott egy kis játékidőt Reynolds százados (bakker, megint utána kellett nézni a nevének, egyszerűen nem bírom megjegyezni) egy kihallgatással. Ahhoz képest, hogy elvileg ő a legmagasabb rangú a csapatban, ő nem csinált eddig semmit a most már 5 rész során. Néz a cuki cica pofijával, és néha fegyvert ragad, ami baromira nem áll jól neki.

vlcsnap-2017-11-30-13h27m32s558.jpg

Elindítottak egy fura románcot Gracie és a számítógépes srác között, akit én csak új Baxternek hívok. Ideje lenne már veszteséget szenvednie a csapatnak, mert úgy érzem túl sokan vannak, és ez egy elég tipikus húzás lenne, ha a következő részben valaki megölné Willt. Mert amúgy ez a neve: Will Jensen. Emlékszik valaki arra, hogy ezt így konkrétan kimondták valamikor? Mert én egyáltalán nem.

Ennek a duplarésznek a központjában egy fehérorosz család áll, akik temetést szerveznek. Közben egy titkos laborban meg ideggázt fejlesztenek Jane Lowrynak. Természetesen a dokit nem sikerül megmenteni, cserébe a labor elpusztul. Ami tetszett, hogy végre több játéklehetőséget kapott Gracie Novin, aki most már egyértelműen a legjobb karakter az évadban. Szerintem bőven elég lett volna, ha egy karakterré összegyúrják a két férfi főszereplőt, és mellé bedobják Graciet. Felüdülés, amiket látunk tőle. Pedig esküszöm, ő volt a legkevésbé szimpatikus anno, a promóképeken, és a trailerekkor. Szóval Gracie őrmester csinosba vágta magát, és bármennyire is izmos, és férfias, elég dögös volt. Pláne amikor elkezdett akciózni, akkor pedig hűha.

vlcsnap-2017-11-30-13h51m22s406.jpg

És ha már akciózás. Volt egy nagyon király vágás nélküli akciójelenet Novinnal. Kicsit mintha a Daredevilre hajazott volna, de elnézem, mert egy ilyet egy akciósorozatban nagyon nehéz összehozni, főleg mivel volt benne karddal való leszúrás is. Mondjuk azt nem értettem, hogy a combból előhúzott kispisztolyt hogy nem vették észre az átmotozásnál. Aztán jött a kastély lerohanása, ami a motorral és a füstgránáttal nagyon lendületes volt. Külön plusz pont a poénért, hogy véletlenül átlőtték az elhunyt fejét a kirakott képen. Megint volt kézből indított drón, ami szintén tetszett. Ilyen megoldás kellenek még, sok! Volt még egy elég abszurd jelenet, amikor ellopta Wyatt a halottaskocsit, és pont benne volt az elhunyt, amit szintén nem értek, mert előtte kint volt egy koporsó a teraszon, és azon is átlőttek. De tény, hogy jó poénforrás volt, és abban a kocsiban elhangzott párbeszéd a Scott-Stonebridge időket idézte.

Az is tetszett, hogy a gonoszok sem fognak össze, hanem próbálják fúrni egymást, így történhetett, hogy Janet is kikötözték az elfogott McAllistar és Wyatt mellé. Az ottani párbeszéd pedig nagyon jó volt. Színészkedtek, elhittem, hogy akit látok, az tényleg ő, és kicsit árnyalták is a karaktereket. Egyben volt.

vlcsnap-2017-11-30-13h58m49s449.jpg

Szóval összességében elégedett vagyok a résszel, szépen emelkedik a színvonal, de amennyire alacsonyról indult, onnét csak felfelé vezethet az út. Rájöttem, hogy sokkal inkább a forgatókönyvvel van bajom, sem mint a rendezéssel, bár még mindig nem mutatnak meg mindent, ami véres, hanem kameratrükközéssel, vagy más beállítással oldják meg. Inkább nem adok pontokat innentől kezdve, de ez is olyan 6-7/10 körüli szinten volt. Már csak egy olyan ellenség, vagy probléma kéne, ami keményebb dió, és akkor talán jó lehet a végkicsengése az évadnak. Tartson az évad második felében is ez az emelkedő színvonal, és akkor nem írok olyan csúnyákat majd a Strike Back rebootról, mint a 24-ről tettem, vagy majd az év végi reboot összegzőben fogok a Prison Breakről.

Hozzászólás