Strike Back 6×04 – A régi recept

Azt hiszem mondhatjuk, hogy ezen a héten kaptunk egy klasszikus Strike Back epizódot, ami működött, jók voltak az akciók, és a karakterek sem idegesítettek. Sőt, ebben a részben néha olyan volt, mintha Anthony Starrt láttam volna Daniel MacPherson, vagyis Wyatt helyett. És a Bansheet szerettem, úgyhogy ennek a felismerésnek örültem.

vlcsnap-2017-11-22-21h57m46s305

Az előző rész végén elrabolták McAllistart, akit az Ultrák kiképző táborába vitték az erdő közepén. Bakker, nagyon jól nézett ki az a táj, ahol forgattak! És a rész első negyed órája erre a túszmentésre van kihegyezve. Lett volna lehetőségük megölni korábban is, de mikor kiderült, hogy brit hírszerző, nyilvános akasztás mellett döntöttek. Nem is ez volt itt a lényeg, hanem a duplarész két “főgonosza”, a testvérpár kémiája. Számomra nagyon jól működött. Kaptunk az elején egy kis visszatekintést is, hogy miért tartanak össze, és a rendezés itt nagyon jó volt! Be is rakom a kedvenc jelenetem egyik képkockáját. Amikor azt hinnénk, hogy szexuális kapocs van a két szereplő között, akkor tévedünk. Briliáns az a felvételi szög. Mondom ezt úgy, hogy nem értek ezekhez.

vlcsnap-2017-11-22-21h57m11s552

Novin megint extrázott, de valahogy a színésznő annyira hiteltelen, pedig eskü ő négyük közül a legjobb karakter. Az erdős akció nagyon működött. És úgy összességében a részre is elmondható, hogy jó volt a rendezés. Ha volt is rángatózó kamera, minimális volt, nem zavaró. A fűben bujkálós, ellenség egy hadsereggel az orrunk előtt elmenős pillanattal szerintem a Call of Duty 4 legendás pályájának egyik pillanatát akarták megidézni. Ha nem, akkor legalább számomra sikerült.

vlcsnap-2017-11-22-22h19m27s556

És visszatért Árpa Attila, mint előléptetett László tábornok. Egy pillanatra megijedtem, hogy nehogy más szerepre castingolják be, de szerencsére ugyanazt folytatta, amit a 2.évadban már játszott. Csak magasabb rangban. És rögtön, miután a 20-as részleg munkáját ellehetetlenítette, teszem hozzá jogosan, a főnököt, akinek még mindig nem tudom a nevét, elkapja Jane, vagyis a Fekete Özvegy. Reméltem, hogy vagy a 20-as vezetője, vagy Jane meghal az akciózásban, de nem. Előbbi azért, mert duplán lett volna motivációja mindenkinek, plusz a Strike Back minden évadában meghal az aktuális főnök, utóbbi pedig azért, mert akkor nem egy semmilyen főgonoszt kapunk, hanem talán magasabb szintre is elvezetnek a szálak. Sajnos nem így történt egyik sem.

vlcsnap-2017-11-22-22h23m51s281.jpg

Szétszedték a négy főszereplőt kettő-kettő csoportra, és ez is jól működött. Két skatulyából kihúzott karakter McAllistar és Reynolds külön kerültek, két lazább karakterrel, Wyattel és Novinnal. És ez így volt tökéletes! Bár kezdenek “koszosodni” a karakterek, még mindig nem az igaziak. Mondjuk nem is lehet elvárni, hogy 4 évadnyi Scott és Stonebridge után 4 rész alatt megkedveljük az újakat.

vlcsnap-2017-11-22-22h28m52s513.jpg

Nem múlhat el Strike Back évad tömegpusztító nélkül sem, így hát kiderült a dokiról, akit védtek a rész második felében, hogy kifejlesztett egy minden eddiginél halálosabb ideggázt. Budapest? Ideggáz? Ez mintha ismerős lenne. Ja igen, mert a 2.évadban pont ugyanez volt! Remélem csavarnak a sztorin, mert elég sablonos lesz így. Mindenesetre ez a rész bejött, és a zene is végre oda lett rakva, még ha néhol ugyanazokat a taktusokat is lehetett hallani. Szóval jár a 7/10. Ez már tényleg jó volt. Vagy csak én szoktam hozzá a reboothoz.

Ui: Amúgy nem áll jól szegény Roxanne McKeenek a hátrafont haj. Nagynak tűnik tőle a feje.

Hozzászólás