How I Met Your Father – Féltávon a 2.évad

Végre most már tényleg jó a sorozat! Ezzel az első mondattal akarom meghozni azok kedvét, akik nem akarták elkezdeni az Így jártam apátokkalt, vagy az 1.évad után kaszálták. Nagyon sajnálom, hogy szünetre megy, mert ráéreztek az írók, és a készítők, hogy mitől működik ez a formátum. Az eredetihez nyilván nem ér fel, de a saját útján mélyebbről indulva már elért egy olyan szintet, hogy igenis élvezhető.

Az az érdekes, hogy úgy érzem, sokkal nem lett jobb a sorozat, csupán hozzászoktunk a karakterekhez, és nem kell foglalkozni a szereplők és a történet építésével, vagyis legalább már nincs alapozás. Innentől kezdve jöhettek a heti apró események a csapat életében, a szokások, játékok, rituálék, amik igazi egységgé tudják kovácsolni őket, a nézőt pedig berántja ez a furcsa ötlet.

Sokat nem haladtunk a történettel a premier óta, most inkább csak lubickolt a félévad második felében a sorozat abban, hogy elszállhatott az írók fantáziája. Kaptunk flashbackes Valentinos részt, ami sajnos csak egy epizódig volt hangsúlyos, pedig a visszaemlékezések sokkal jobb ritmust adnak az epizódoknak.

Sophie, miután nem jött összes Jessevel két rövidebb kapcsolati szálat kapott, aminek kapcsán összefutott (pontosabban belefutott) Barneyval, akinek a behozatala kissé feleslegesnek tűnt. Azt hiszem a régi szereplők felbukkanását egyfajta katalizátorként fogják használni, hogy előrébb mozdítsák a történéseket.

Az apukeresés tehát most kissé háttérbe szorult, bár annyival előrébb vagyunk a Valentinos résznek hála, hogy tudjuk, hogy nem a három férfi főszereplő közül lesz valaki a befutó, mivel mondta a Sophie fia, hogy nem is mesélt abban a részben az apjáról. De nem is bánom, mert most annyira elemében van az utóbbi pár részben a sorozat, hogy jobban élvezem ezt nézni, mint a randizgatásokat és a drámákat.

Magát az apukeresés fogalmát is kiforgatták, és most Sophie fogja keresni az apját, és nem a gyerekének az apjával teszi mindezt. Én szentül hittem, hogy Barney lesz az, de úgy tűnik, hogy nem. De még Barney apja lehet az ő apja is. Továbbra is gyanús számomra, hogy mennyire hasonlítanak, és míg eddig apa-lánya kapcsolatot feltételeztem, most már féltestvérre gyanakszom.

Jesse eleinte Meredith-szel turbékolt, és turnézott, de a lelketlen csajjal végül szakított. Azért remélem még visszatér Meredith, mert mindig összekuszálja a csapatdinamikát a jelenléte. Amikor Ellen hangsúlyosabb szerepet kap, akkor még mindig rohadt kínos. Igen, a vállalatos lépcsős részre gondolok. De ha csak a háttérbe húzódik, és néha beszól egy-egy viccesnek szánt aforizmát, akkor legalább már elviselhető.

Valentinaval és Charlieval látványosan nem tudnak mit kezdeni az írók. Előbbinek azért tudnak munkahelyi szálakat írni, és ott halad is előre. Csak nekem tűnik úgy, vagy ilyen a színésznő játéka, hogy sokszor majdnem elneveti magát, vagy legalábbis erőből kell visszatartania a mosolygását egy vicces jelenetben? A bárpultosunk viszont csak keresi a helyét és a szerepét a sorozatban és az életben.

Sid még mindig nagyon fura, hogy külön él az immáron feleségétől, és ezt a karakterrel is kimondatják, szóval az írók is tudják. Pont ezért a félévadzárós repülőgépes csaj szálának behozatala viszont nagyon izgalmasnak tűnik, hiszen komoly drámapotenciál rejlik az esetleges megcsalás szálban.

Fura, mert eddig a humor nem ment nekik, és a dráma igen, most viszont amikor drámára került a sor, nekem annyira nem működött, cserébe az utolsó pár epizódban többször felnevettem, amire itt talán még nem is volt példa. Érdemes tehát még egy esélyt adni az Így jártam apátokkalnak, és senkit ne riasszon el a pontszám, amiket szórnak rá. Magára talált a sorozat. Máson van a hangsúly, mások az arányok, de kitaposta a saját ösvényét, és remélhetőleg ezen fog továbbmenni. Különben is, mi szükség volt erre a szünetre?

How I Met Your Father – Féltávon a 2.évad” bejegyzéshez egy hozzászólás

Hozzászólás