Strike Back 6×03 – Pálinka, thank you

Nem tököltek sokat a Strike Back írói és stábja, már itt a 3.részben elhagytuk a kopár közel-keleti vidéket, és Budapestre költözött a csapat, amit szebbnél-szebb vágóképeken meg is csodálhattunk. Bár fura volt ez az egyszer gyorsított, egyszer lassított kép. Az előző részből egyetlen élve maradt karaktert követik a városba, ahol kaptunk egy elég tömény történetet. Komolyan mondom a rész felénél azt hittem, hogy mindjárt vége, annyi minden történt.

vlcsnap-2017-11-15-21h02m56s020

“Mádzsár jultrák” ketrecharcos klubon keresztül keres embert a Fekete Özvegy, akinek még mindig nem emlékszem a nevére. Mentségére szóljon, hogy a főszereplőkét se nagyon tudom még. Akarva-akaratlanul elmosolyodom, amikor ezt a sorozatot nézve magyar szövegeket hallok akár a háttérből, akár két szereplő között. A ketrecharcos forgatáson egyébként részt vett Löfli, akit a twitter és az internet népe a fordításairól ismer. Sok mindent nem látott a színészekből, de mégis nagyon menő lehetett, hogy részt vett a forgatáson. Nekem is rajta van a bakancslistámon.

vlcsnap-2017-11-15-21h05m46s008.jpg

Szóval MacAllistar és Wyatt (tudjátok ők az új Stonebridge és Scott) megpróbálnak beépülni. Aztán jött valami olyan, amire nem számítottam. Életem leggyomorforgatóbb jelenetén vagyok túl. Volt pár brutális húzás a sorozat történelmében, de ilyen “újraélesztést” garantáltan nem látott még senki. Pacsi érte, mert kreatív volt, és Cinemax/Sky1 sorozathoz mérten kellőképp véres.

Kapott egy kisebb mellékszálat a 20-as részleg vezetője. Rá is fért, mert eléggé semmilyen volt az első 2 részben. Úgy tűnik, hogy valamit titkol, és sanszos a közös múlt. Pláne a 8.kerületes jelenet miatt, ami melegséggel töltötte el a szívemet, ugyanis láthattunk fényképeket a 20-as szekció eddigi összes fontosabb karakteréről. Még John Porterről is. Tehát a nő ismeri a csoportot, ezzel személyesebb vizekre lehet evezni.

vlcsnap-2017-11-15-21h08m20s511.jpg

Összességében egy tömény 43 perces részen vagyunk túl, ami egyértelmű javulást mutatott az előzőekhez képest. Kellett is bőven, mert eddig az internet legfontosabb portáljain a sorozat legrosszabb pontszámait kapta a 6×01 és 6×02. Ez a rész számomra már egy 7/10-et megért, mert katonai uniformis nélkül valahogy hitelesebbek voltak a szereplők. Plusz külön kiemelném, hogy most megtörték azt a tendenciát, miszerint csak az egyik férfi főszereplőnek vannak szexjelenetei. Wyatt után MacAllistar is villantott egyet. Hogy az egyik főszereplő szavaival éljek, és ezt a tanácsot adjam a 4 főszereplőnek: “Stay in charachter” és akkor jóban leszünk ezzel az évaddal is.

Ui: 41:14-nél a robbanáskor hallani ahogy valaki bekiabálja, hogy “Jöhet!”, majd utána begurul a háttérben a kocsi. Értem, hogy élethű robbanáshangot akartak, de biztos jó volt ez így? Mert ez számomra nagy baki.

Hozzászólás