Paradise PD: Vége a 4.évadnak, és a sorozatnak is

Hála az égnek! Ez nem a Paradicsom volt, hanem maga a pokol. Az egész sorozatot igazából nem tudom miért néztem végig. De az biztos, hogy ez után a szenvedés után könnyebben fogok már bármi mást is kaszálni. Szerettem a Brickleberryt. A mai napig viccesnek tartom, jók voltak a karakterek, és pont annyira lépte át a határt az undorító, és alpári humorban, amennyire kellett. Na a Paradise PD, mivel streamingre készült, nem finomkodott. Mindenkibe beleállt, túltolt mindent, és telibe mutatta az összes nemiszervet.

Bevallom ezt az utolsó évadot már csak azért néztem végig egy esős hétvégén, mert le akartam zárni a sorozatot, és írni akartam róla egy lezáró kritikát. Mert pozitívumot nem nagyon tudnék felsorolni. Ahogy láttam a többi kritikát, mindenkinek mellément.

A 4.évadban már nincs rendőrség, mivel mindenkit kirúgott a polgármesterasszony az előző évad végén. Úgyhogy ebben a szezonban egy rakás idióta karaktert néztünk, ahogy rohangáltak, és baromságokat csináltak, a lehető legszélsőségesebb módon. Volt egy fő történetszál, ami ment a háttérben, de csak néha bukkant elő, nem is igazán értem, hogy mi volt vele a céljuk.

Nem tudom, hogy mi lett volna a jobb döntés. Eleve csak úgy bemutatni ezeket a karaktereket, mint Paradise lakóinak életét, vagy meghagyni az utolsó évadra is rendőröknek, ha már egyszer a PD benne van a sorozat címében, amit idén átírtak Party Dudes-ra, de ez nem illett a szezonra.

Ami érdekelt, az Gina eltűnése, és volt pár jó pillanat, ami felkeltette az érdeklődésem. Például, hogy klón lehet. De ebből sem tudtak semmi vicceset kihozni. Apropó Gina. Feltűnt ugye néhány részben, és a hangja eddig Sarah Chalke volt. De nem kapott kreditet. Ez most vagy azért történt, mert nem vállalta már ezt az évadot, de le kellett zárni valahogy Gina szálát, vagy eleve nem ő szinkronizálta már a karaktert. Pedig szerintem ő volt az most is. Mindenesetre fura.

Pár jó pillanatot továbbra is Robby és Delbert szállított, akik egyszerű és ostoba karakterek voltak, de legalább viccesek a maguk módján. Ez persze nem azt jelenti, hogy nevettem a jeleneteiken, kivéve azt, amikor Robby sorolja, hogy mikre keressen rá a telefonja az interneten.

Lehet, hogy van egy szűk réteg, akinek igen, de a többségnek biztos nem jönne be a Paradise PD. Sajnos nem ajánlom senkinek, mert sem humorban, sem semmilyen szinten nem tudja felvenni a versenyt a hasonló sorozatokkal, pláne nem a Brickleberryvel. Azt a sorozatot itt lezárták, viszont vajon a Paradise PD le lesz-e zárva a Farzarban, mert cliffhangerrel ért véget a sorozat, amit abszolút nem értek, hiszen már a 3.évad végén lehetett tudni, hogy ez lesz az utolsó évad, hiába adták Robby és Delbert szájába, hogy nem tudták.

Egyébként az utolsó rész kozmetikázott valamit a borzalmas 4.évad teljesítményéből, de mindezt keresztülhúzta azzal, hogy cliffhangerrel ért véget a sorozat. Fú, de utálom az ilyet. És amiatt is mérges vagyok, hogy látszik, hogy a készítők igenis tudnak kreatívak lenni ha akarnak, hiszen minden évadzáróban olyan, az egész városra kiterjedő eseményt találtak ki, ami kreatív, és felkelti a figyelmem, hogy na ezt hogy oldják meg. (Többnyire logikátlanul sikerült, és bot egyszerűen.) Egyébként, ha lett volna 5.évad, valószínűleg a PurgatoryPD lett volna a legkreatívabb cím számára.

A készítők már említett új sorozata a Farzar már fent van Netflixen, ráadásul egyből szinkronnal, de abból is csak a pilotot tudtam megnézni. Az még ennél is rosszabb volt nekem. De a szinkron mentett rajta valamit. Arról nem lesz kritika. Sőt, valószínűleg nem is nagyon megyek a készítők sorozatai közelébe a következő években. De érdekes, hogy talán maguk a készítők sem bíztak a sorozatban, mert az alábbi hangzik el az egyik részben: “Look at me! I’m trying to get a role on Farzar! Uh this… this show is a sinking ship.”

Mérges vagyok a Paradise PD-re, mert megkapták a készítők a lehetőséget, és főleg a türelmet a Netflixtől, hogy alkossanak valami hasonló jót, mint a Brickleberry, de csak erre futotta. Megnéztem, hogy nektek ne kelljen. Az időutazós részben poénból bedobták, hogy mi lenne a Brickleberry 8.évadában, de azt hiszem, hogy az is egy olyan irányba indult volna el, ami nem az én ízlésem már.

Ezzel a képpel búcsúzom a sorozattól, ami igazából csak negatív emlékeket hagyott bennem. Nem fog hiányozni. A cliffhanger ellenére sem.

Hozzászólás