The Capture – Vége a 2.évadnak

Hihetetlen, hogy ezt írom, de számomra az év egyik legnagyobb pozitív meglepetése, sőt top 3-as évada az a Capture 2.évad. Az a fejlődés, és minőség, amit láthattunk, az megér minden dicséretet. Kár, hogy kevesen ismerik, és kevesen nézik, főleg hazánkban, de elvileg a nézettsége volt olyan jó, hogy lesz folytatás.

Maradtak elvarratlan szálak, viszont akár véget is érhetne itt a sorozat, de amennyire király volt ez az évad, szívesen nézném tovább. Mert amit lehetett, kihoztak a videó manipulációs szálból.

Ezzel az írással próbálom egy kicsit reklámozni, mert minimális előismeret elég hozzá, tehát nem muszáj megnézni az 1.évadot, ráadásul az első pár percben kapunk is egy részletes összefoglalót, ami szükséges is, lévén, hogy 3 éve láthattuk az előző szezont. De a történet középpontjában továbbra is Rachel Carey áll, és a szervezet, akik a correction megnevezésű, valós idejű videómanipulációs technológiát használják.

Az első évadhoz képest nagy változás, hogy kapunk egy erősen hangsúlyos politikai szálat, ami végigkísér minket az évadon. Az biztos, hogy Isaac Turner, és az őt játszó színész sokkal jobb második számú főszereplője volt a sorozatnak, mint amilyen Shawn Emery volt. Igen, kicsit hihetetlen, hogy ilyen fiatalon valaki brit belügyminiszter lehet, de engem ez nem különösebben zavart.

Azt el kell ismerni, hogy sokkal látványosabb lett a történet. A szezonpremier nyitánya a láthatatlan gyilkossal, és a 3.részben látott követős jelenet dupla csavarjával remekül működött. Az abban a részben lévő feszültséget és izgalmat, talán utoljára csak a 24 és a Homeland tudta kiváltani belőlem. De ez volt a jellemző az egész évadra.

A Gregory Knox cége körüli csavargatás viszont túl sok volt számomra. Legalábbis angolul, magyar felirat nélkül. Egyszerűen annyira túlbonyolították azt, hogy Isaacből hogyan akarnak kedvelhető vezetőt csinálni, hogy egyrészt hihetetlenné vált tőle a sztori, és néhol követhetetlenné. Tény, hogy így is lehet valakiből minisztert csinálni, de nem ilyen rövid idő alatt, és nem ilyen szélsőséges ingásokkal.

A szezonfináléban lévő dupla-, majd triplacsavarnál pedig csak pislogtam. Gemmat úgy átverte Rachel, és fordította Frank ellen, hogy nem győztem felszedni az állam. A korrekciós technológia leleplezése pedig remekül volt megkomponálva. Ha valahogy le lehet buktatni a deep fake lehetőséget, akkor az így lehet csak. Élő egyenes adásban, az egész ország előtt.

Szóval tényleg egy újabb minőségi brit sorozatot kaptunk, ami egy tehetséges írógárdával még éveken át tudna életben maradni, és sajnos sokszor a való életből is egyszerűen lehetne alapanyagot venni hozzá. De a kérdés, hogy mikor történik meg egy ilyen, vagy hasonló eseménylánc a valóságban? És milyen hatása lesz? Vagy már meg is történt?

Az évadra 8/10-et adok, a szereplők nagyon jók voltak, jól építették tovább az 1.évad alapjait, és minden szinten javult a sorozat. Potenciál még így is van benne bőven, pláne így, hogy a korrekció már nyilvános. Remélem mihamarabb berendelik a 3.évadot, és arra már nem kell majd újabb 3 évet várni.

The Capture – Vége a 2.évadnak” bejegyzéshez 2 hozzászólás

  1. Visszajelzés: Ilyen volt a 2022-es év

Hozzászólás