Supernatural 15×13 – Bizonytalan ideig lepihent a 15.évad

Vagy mondhatnám, hogy véget ért a 15.évad, mert az utolsó 7 epizódot ősszel láthatjuk majd, ami kvázi 16.évadnak számít majd. Milyen ironikus, hogy nem csak a Winchester tesók, hanem a sorozat is állandóan feltámad a halálból, nem? Egyébként sokat gondolkodtam, hogy megírjam-e ezt az összefoglalót, mert csak 2 plusz részt kaptunk tavasszal, de úgy döntöttem, hogy igen, mert majd jó visszatekintési pont lesz ez ősszel.

Ugyebár egy ideig bizonytalan volt, hogy be tudják-e fejezni a forgatást, ugyanis Jared Padalecki megy Walkert forgatni, de szerencsére marad a csatornánál, így össze tudták egyeztetni, hogy a maradék két epizódot (mivel a leállás hetében kezdték volna a 15×19-et) is elkészítsék vele. Remélem azért lesz majd valami kikacsintás arra, hogy majd’ fél évet álltak a 18. és 19.rész között.

A folytatásban belemerülök az elmúlt részekbe, hogy mi minden történt, de nem hívnám spoilernek, mert aki követi a sorozatot, az már úgyis látta. Ez inkább egyfajta összefoglaló lesz, és elmélkedés a látottakon.

A 12.részben visszanyúltak egy olyan szálhoz, ami tavalyról maradt rajtunk, és azt hittem, hogy elfelejtik elvarrni ezt a szálat is. Tudom, hogy sok ilyen van, de konkrétan a sötét Kaia-s és Bad Place-es szálra gondolok. Ugyebár a Mihály utáni vadászat során Kaya pengéjét eltörték, és a lány (vagy lény?) megfenyegette őket, hogy ha nem szolgáltatják neki vissza, akkor bosszút áll. De kiderül, hogy az igazi Kaia ott ragadt a “rossz helyen”, és ezért mentőakció indul. Persze a sötét Kaia feláldozza magát a mentőakció végén, és ott marad az ő saját világában. Kár, mert a soha el nem készülő spin-off egyetlen olyan karaktere volt, aki érdekelt volna. És a sorozatban sem valószínű, hogy kezdenek már vele valamit. Ezen kívül Jack és a Halál előálltak a tervükkel, amivel megállíthatják Istent. Én már anno is úgy gondoltam, hogy Jack lehet az, aki átveheti Isten helyét, és nagyon efelé is haladunk.

A 13.epizódban nagyon erősen ráfeküdtek a fő szálra, és ez kellett is az évadnak, mert eddig harmatgyenge volt. Nem borzalmas, mint a legtöbb utolsó évad, egyszerűen csak nem tudta az elvárásokat megugrani, de még elérni sem. Nem foglalkoztak lezáratlan ügyekkel, ez viszont most betalált. A női karakterek kerültek előtérbe, úgy mint a Halál, Joe, Ruby, Meg, úgyhogy nem véletlenül kapta az epizód a címét a Destiny’s Child lányegyüttesről.

Amit viszont nem értek, hogy mi a fene volt ez az alternatív Deannel és Sammel. Sok mindent nem értek az évadban (például Eileene szerepét), de ez még jobban összezavart. Tény, hogy hozott vicces pillanatokat, és remek színészi játékot láttunk a fiúktól, de totál felesleges volt. Az meg hogy ők helyettesítik a tesókat, ha Isten rájuk nézne, az még furább. El nem hiszem, hogy nem fog átlátni a dolgon.

Ami az Okkultumot illeti, arra csak csettinteni tudok. Na ugye, hogy még van mitológiai szál a tarsolyban! És hogy pont Jackkel lépték meg, hatalmas piros pont. Visszaadta ez a szál a reményt belém, hogy a végén jó kicsengése lesz a sorozatnak. Jack tehát elment az Éden kertbe, és visszakapta a lelkét. A kígyókkal való viszonya már korábban be lett mutatva, de nem gondoltam volna, hogy erre utalnak majd vele. Valószínűleg az írók sem, de szépen összekötötték. A 13.részt 7/10-re értékelném, de ez az erősebbik fajta.

Szóval az alternatív Sam és Dean átveszi néha az eredeti helyét a világukban, hogy tudjanak ténykedni a srácok, Jack visszakapta a lelkét, és már nagyon közel áll, hogy legyőzze Istent. Nagyjából ebből az állásból várjuk az őszi visszatérést, és az utolsó 7 epizódot. Tűkön ülve várom, hogy hogyan fog záródni ez a meghatározó sorozat.

Hozzászólás