Supernatural – Kezdett a 14.évad

Nehéz objektívnek lenni egy olyan sorozat esetén, amit 11 éve követek (a 3.évad végén csatlakoztam, azóta nézem hetiben). A két főszereplő testvérpár betonbiztos szórakoztatást nyújt lassan másfél évtizede. Volt kibillenés a 6-7.évadnál, de azóta megtalálta az új stílusát, az egyedi hangját a sorozat, azt pedig dekára kimérve hozza hétről-hétre, évadról-évadra. Az egyetlen nagyobb bajom az, hogy nem mertek huzamosabb ideig belenyúlni a status quo-ba. Az alapfelállást, miszerint a két tesó szörnyekre vadászik, és közben megmentik a világot, nem akarták megbolygatni. A 13.évad fináléjával adódott egy lehetőség, de lássuk, hogy volt-e annyi vér az írók pucájában, hogy ne oldják fel a cliffhangert azonnal a premierben.

Röviden és tömören: volt. De az tisztán látszik, hogy ez nem fekszik a készítőknek, mert kapásból egy filler részt kaptunk, legalábbis rettenetesen alapozó rész volt, Dean/Mihályt meg alig lehetett látni. A 40 percet főleg azzal töltötték ki, hogy bemutatták, hogy a kedvenc karaktereink milyen változásokon mentek át abban a 3 hétben, ami eltelt a finálé óta. Sam nem alszik, nem borotválkozik, csak keresi Deant. Winchester anyu vezetgeti a vadászok csapatát. Bobby edzi azt a Jacket, aki szenved, mert az ereje nélkül nem tudja, hogy mihez kezdjen. Van az új csaj, aki azt hittem, hogy az áldozat szerepét vállalja magára, de úgy tűnik, hogy nagyobb ívet kap a jelenléte a továbbiakban. Castiel a démonoktól akart segítséget kérni, de nem jött össze, és ebből adódott a rész konfliktusa.

Elfogták hát az angyalt, akit meg kellett menteni egy olyan démon karmai közül, aki a Pokol új királya akart volna lenni. Ez alapból nem rossz gondolat, remélem többet is foglalkoznak vele, mert egy hatalmi vákuum alakult ki, nincs a démonoknak vezére, ebből még egy polgárháború is lehetne. Én javasolnék egy jelöltet a pozícióra: Samet. Amióta az 5.évadban kiderült, hogy a két tesó a két porhüvely, én arra gondoltam, hogy talán úgy ér véget a sorozat, hogy Dean a Mennyek Ura lesz, Sam pedig a Pokolé. (Vagy fordítva.) Meglátjuk, hogy hová futnak majd a szálak. De visszakanyarodva erre az epizódra, eléggé unalmasan lett az egész megírva és megrendezve. A verekedés látványosan rossz volt, ellenben a zene megint piszkosul erős volt. Azon már fenn sem akadok, hogy Sam puszta kézzel lever egy démont, de jó volt látni, hogy a többiek viszont simán kikaptak az ökölharcban. Talán egy konzinsztens állásfoglalás lesz mostantól a démonok erejével kapcsolatban.

Semmi különös nem történt tehát a szezonpremierben, talán csak annyit emelhetek ki, hogy Deanből nem szedték ki Mihályt azonnal. De azért a következő részben már igazán egymásnak ereszthetnék a vadászokat és Mihályt, vagy legalábbis keresztezhetnék útjaikat, mert ez így egyelőre elég unalmas. Tippre a 3.részben lesz a kiűzés, már ha lesz ilyen. Onnantól kezdve pedig jöhet a szokásos recept. A kezdés így csak 6/10-et érdemel, nincs itt semmi látnivaló, haladjunk tovább a következő részre.

Hozzászólás