The Walking Dead 8×09 – A valódi félévad finálé

Nem tudom, hogy ki szervezi így az epizódokat, vagy kinek a döntései ezek, de már megint elszúrták. Ennek a résznek kellett volna lennie a félévad finálénak! Keretbe foglalta az előző 7 (ami 8) részt. Még az évadpremierben láttunk jeleneteket, jövőképeket, amiket nem tudtunk hova tenni, azokra mind választ kaptunk. Annyival szebb lett volna, hogy ha a 8×08 lett volna ez az epizód. A 8×06 annyira borzalmas volt, hogy azt simán ki lehetett volna hagyni és máris ez a rész lett volna a szünetre menős epizód. Voltaképpen a cliffhangert oldották fel végig a részben, amit szétszabdaltak egy mentőakcióval.

vlcsnap-2018-02-27-11h51m38s026

Az tény, hogy Carl elbúcsúztatása szépre sikerült. Felemlegették a farmot, a börtönt, az összes fontosabb helyszínt, bár az, hogy az előző részben már megtudtuk, hogy megharapták a fiút, elvette az érzelmi erejét a dolognak. Glennt jobban sajnáltam. Tetszett a leveles dolog is, remélem a jövőben még viszont látunk egy-kettőt azokból. A Judith-tól való búcsúzás mondatai pedig szerintem a rész legjobbja volt. Ez mondjuk sajnálatos, mert azt jelenti, hogy a többi nagyjából 52 perc semmilyen volt. Az is kiderült, hogy a 8×01-ben látott öreg Rick és a családi idill Carl elképzelt jövője volt abban az esetben, ha békét kötnek. Jó volt a mondanivalója is, de van egy olyan érzésem, hogy a volt seriff nem fogja betartani a fiának tett ígéretét, és nem köt békét a Saviorökkel, hanem all-in-t nyom és mindent bevet. Arra is kíváncsi vagyok, hogy Negan hogyan fog reagálni Carl elvesztésére, ugyanis ő is bírta a fiút, és engem is érdekelt volna a kettejük kapcsolatának alakulása. Innentől kezdve átkerülhet a fókusz Judithra, a kis vasgyúróra (ahogy a szinkronban mondták), hogy ő legyen a sorozat erős női karaktere majd egyszer. Maggie számomra nem az, ráadásul a színésznő alá is írt egy másik sorozathoz, szóval sanszos, hogy nem sokáig látjuk. Szerencsére. Szerencsére?

vlcsnap-2018-02-27-11h52m42s922.jpg

És hogy ne legyen jó megint a vágás és a történetvezetés, beleerőltették a részbe Ezékiel kiszabadítását. Most komolyan, miből van Morgan botja, hogy csak így át tudja döfni az embereket vele? Oké, az egyik fele ki vagy hegyezve, de a másik is? A belezős pillanat megvolt? Hogyne lett volna! Ketchupos gumicsövet húzott ki Morgan a fickó hasából. Ez a sorozat régebben mintha jobb lett volna, de most már egyre inkább csúszik lefelé. Azt viszont nem értem, hogy ha láttuk ezt a vonalat, akkor miért nem tudtuk meg, hogy mi lett Aaronnal és Eniddel, akik ugyebár bajba kerültek. Láttuk Rickéknél, hogy reggel lett, szóval eltelt jó pár óra. Gondolom majd megint visszaugrunk az időben egy pár résszel később és megtudjuk, hogy mi lett velük. Mert éljen a nem lineáris történetvezetés! Kavarjuk össze a dolgokat, hogy a néző ne értse mi történik, és így azt a látszatot keltjük, hogy ez valamilyen nagyon komplex sztori. Nem…

Ennyit erről a részről. Jövő héten találkozunk. Vagy nem. Nem biztos, hogy lesz erről kedvem írni… De most már kivárom a showrunner váltást.

Hozzászólás