Modern Család – Kezdett a 9.évad

“-Tudom, tudom, ez meg sem történt.
-Dehogynem! Ne feledd, hogy az apósod keze milyen élvezetet szerzett.”

Lehet, hogy beleférne a későn érkező rovatba ez az írás, de mivel még tart az évad, ezért annyira nem vagyok elkésve. Főleg mivel a Modern családot csak szinkronnal nézem, és csak az HBO-s szinkronnal. Számomra a Phil-Claire páros csak Széles Tamással és Kiss Virággal működik. Mindketten annyira pimaszul jól hozzák a karaktert, ahogy ezt egyik másik verzió párosa nem tudja. És most, hogy újra hallottam Barbinek Péterrel Jay-t, azt kell, hogy mondjam, az idősebb Ed O’Neilhez már inkább ő illik, Rém rendes család ide vagy oda. A gyerekek közül két dolgot emelnék ki. Az egyik Hailey, akinek a magyar hangja Laudon Andi. Ő is abszolút átérezte a figurát, pedig ha nézitek a youtube csatornáját, akkor tudhatjátok, hogy más a stílusa, és a hanghordozása. Imádom ezt a párosítást is! Végül pedig kiemelném az abszolút piros pontos húzást: Lily visszakapta a hangját. A 8.évad második felében nem ért rá Jelinek Éva, így lecserélték. (Megjegyzem nem nagyon vettem volna észre a váltást, ha nem szólnak.) Most viszont újra ő a hangja, hiába lett lecserélve. Ilyet nem sok stúdió csinál, ellenben rettenetesen szimpatikus húzás, úgyhogy gratula ismét az SDI-nak! De most már rátérek magára az évadnyitó epizódra.

vlcsnap-2018-02-05-17h20m26s345.jpg

Amerikában ugyebár nyáron volt egy teljes napfogyatkozás, Jay pedig kibérelt egy hajót, hogy egy tóról nézzék meg az eseményt. Természetesen semmi nem úgy sült el, ahogy szerették volna, cserébe minden karakter lubickolt. Ki a vízben, ki pedig a szituációba, amibe került. Jay próbált emlékezetes pillanatokat okozni mindenkinek, hogy amikor majd meghal, csupa jót mondjanak róla. Még Philnél is próbált bevágódni. Glorianak új frizurája lett, Manny pedig próbál felnőttesebben viselkedni, és ő most már Manuel. Bár ez az állapot sem tart sokáig, gyorsan visszavedlik azzá, akit megszoktunk. Pedig nem ártana már egy kis karakterfejlődés. És ez igaz egyébként mindenkire.

vlcsnap-2018-02-05-17h25m45s005

Cam betegesen fél a leégéstől, ezért egy nevetséges ruhát öltött magára, napszemüveggel, naptejjel. Nem szeretem az ilyen eltúlzott karakterpillanatokat, de ez is szállított pár jó pillanatot. Közben Mitchell pedig találkozott azzal a férfival, akivel először csókolózott fiatalon. Őszintén, ez a szál annyira nem érdekelt, de a vendégszereplő miatt ez is különleges volt. Camnek pedig a pucérkodása volt vicces. Lily addig Joeval volt el, bár ez a páros teljesen hidegen hagyott.

vlcsnap-2018-02-05-17h18m32s854

A végére hagytam természetesen a Dunphyékat, akik megint a legtöbb vicces pillanatot szállították. Hailey és Luke egy pár jet ski-s után kutatott, de több humorforrást adott Alex barátja. Rá nem is emlékeztem, hogy összejöttek volna a 8.évad végén, pedig valóban így volt. Claire és Phil pedig próbálták legyőzni a kort, mert rájöttek, hogy már nem olyan fiatalosak, mint régen, és próbáltak extrém helyzetekbe kerülni. Számomra Phil viszi el a hátán a showt, és Jay a zsörtölődésével. A gyerekekben továbbra is több potenciált látok és kiaknázatlan területeket, ráadásul Haileynek ideje lenne már összejönnie Andyvel, főleg mivel elvileg közeledik a sorozat vége.

12 részeket ad az HBO, és bár azok végére kicsit mindig megunom a sorozatot, amikor visszatér a család, nagyon örülök, hogy újra nézhetem őket. Ez az évad is egy lendületes, friss résszel indult, és bár tudom, hogy visszaesik majd a színvonal, továbbra is nézni fogom őket, mert azért a heti 2-3 poénért, vagy Phil jó pillanataiért még mindig megéri nézni a Modern családot.

Hozzászólás