Strike Back 6×06 – Sugárzásálló katonák

2 hónapnyi szünet után visszatért a Strike Back, az egykori legjobb akciósorozat, ami mára egy fényevesztett jól sikerült fanmade hatását kelti. Az első pár perc erejéig jót tett a szünet, mert úgy éreztem, hogy nem rossz ez, aztán az epizód végére teljesen szétesett, és rá kellett jönnöm, hogy itt két lehetőség áll fenn: vagy elkaszálják a sorozatot, és felszabadítanak bennünket a borzalom alól, vagy ha lesz 7.évad, akkor teljesen új írókat és rendezőket hoznak, a csapatot meg elküldik egy valódi katonai kiképzésre, mert minden fronton megbukott számomra ez az évad.

vlcsnap-2018-02-01-16h14m33s545

Az a helyzet, hogy fogalmam sincs hogyan fejeződött be az 5.rész, pedig ugye ennek azzal kellett volna összefüggésben lennie. Már az elején kiderült, hogy ez a 45 perc Reynolds karakterét fogja kiemelni. Igen, végre megtanultam a nevét, hála a Cinemax promó-áradatának. A 6×05 ha jól emlékszem akkor Gracie Novint hozta közelebb a nézőkhöz, úgyhogy ideje volt a másik női karakterről is megtudni, hogy milyen a jelleme, mert eddig eléggé semmilyen volt. És kaptunk két szexjelenetet is, mindkét női karakterrel. Roxanne McKee esetében kifejezetten örültem ennek, mert valami elképesztően jó alakja van a színésznőnek.

vlcsnap-2018-02-01-16h28m34s528.jpg

Maga a rész fokozta a nevetségesebbnél nevetségesebb írói húzásokat, és értelmetlen döntéseket. A repteres “támadás”, már ha lehet annak hívni, már láttuk korábban, ha jól tudom a 4.évadban. Szegény lányt felesleges volt lelőni, de cserébe láthattuk utána hogyan szenved a gyilkosság súlyától Reynolds. Szükségünk volt erre? Egyáltalán nem! Aztán jött Pripyat, ahol valamiért a katonák sugárzásálló ruhában voltak, de a 20-as részleg emberei meg pólóban és trikóban. És nem volt sugárzás. Persze, hogy kiszabadul az ideggáz, naná, hogy meghal a doki, és nyilvánvaló, hogy a random szer, amit beadnak Reynoldsnak (ki másnak?), pont megmenti az életét. Borzalmas írói lustaságra vallanak ezek. A kapkodó kamera az akciójelenetnél pedig teljesen tönkretette az összes feszültebb jelenetet, mert nem láttuk az ütéseket, az igazán fontos pillanatokat. A cliffhangeren pedig konkrétan hangosan nevettem. Életben van a 2.részben megölt terrorista, Lowrey férje! Hányszor is láttuk már ezt? Ó igen, legutolján pont a 24: Legacyban! Ha már Jane. Ennyire borzalmas “főgonoszt” még nem látott a sorozat, és reménykedtem, hogy kapunk egy feljebb lévő gonoszt. Így is lett. Meglátjuk, hogy javul-e ettől a színvonal. (Kétlem.)

vlcsnap-2018-02-01-16h25m42s364.jpg

Hogyha ez az évad lett volna a Stonebridge-Scott páros előtt, akkor nagyon élvezném. De így hatalmas visszaesés a korábbiakhoz képest. És undorító a filter, amit minden részre rányomnak. Nem Strike Backes. Nem tudom, hogy képes leszek-e a többi részről is hétről-hétre írni, mert borzalmasan gagyi a forgatókönyv, a rendezés amatőr, a színészek pedig egyáltalán nem tudják elhitetni velem, hogy ők katonák, ráadásul semmi kémia nincs köztük. Az egész Strike Back 6.évad számomra már most menthetetlen. Reménykedek egy rendkívül izgalmas utolsó 2 részben, de még 4 epizód van hátra. Csak azt kérem, hogy legyen valami olyan pillanat, amiért azt mondhatom, hogy megérte végigszenvedni ezt az évadot.

Hozzászólás