24: Legacy – 1×11 – 10:00 p.m. – 11:00 p.m.

Ja hogy ez már az utolsó előtti rész volt az évadból? A történet alakulásából nem erre következtettem. Szerintem az írók megint abban reménykedtek, hogy megkapják a teljes évados berendelést, amit nem értek, mert az első pillanattól kezdve lehetett tudni, hogy 12 részes évad lesz. Nem volt időugrás, ráadásul ebben a részben úgy összekavarták a szálakat, hogy az utolsó részben (hiába is öleljen fel 12 órát) nagyon nehezen és kapkodva lehet csak lezárni az évadot.
vlcsnap-2017-04-11-12h40m11s548.pngKiderült, hogy Nasiri lányát fogva tartják, és ehhez köze van Simms igazgatónak. Annak örülök, hogy Carter öltönybe vágta magát. Mindig is szerettem a 24-ben, amikor jöttek az öltönyös részek. Talán egy évad volt, amikor Jack nem öltözött ki. Bár ebben a részben kifejezetten felületesen vették az órát. Az első órán 10:08 volt, de akkor már 10 perce ment a rész. Arról nem is beszélve, hogy egyetlen rész alatt a pályáról elmentek a Pentagonba, és onnét a házba, és még meg is mentette a kislányt. Pörgött a rész végre, ezzel nem is volt baj. Csak ha eleve 12 rész van, meg lehetőség az időugrásokra, akkor használják már az írók ezeket a lehetőségeket, és ne az utolsó 2 részbe akarjanak belesűríteni mindent. De ugye, hogy tudnak írni jó részt, ha akarnak!

vlcsnap-2017-04-11-13h01m22s617.png

Igazából nem akarok most sokat írni a sorozatról, mert jövő héten úgyis jön egy hosszabb írás a teljes évadról, ahol kielemzek mindent. Most csak azt foglalnám össze, hogy mi vár ránk az utolsó részben. A CTU-ban próbálják feltörni Simms telefonját, hogy leállítsák Tonyékat, közben Mullins egy nindzsaugrással kiütötte a frissen érkezett Masukat igazgatóhelyettest. Rebecca fogságban, és bin-Khalidék élő adásban ki akarják végezni. Donovan szenátor fegyverrel túszként tartja fogva Simms igazgatót a Pentagonban. És ami nekem a legjobban tetszett, hogy egymásnak eresztették Cartert és Tonyt. Végre történt valami, ahol nem tudom eldönteni, hogy kinek szurkoljak. Volt pár pillanat az évadban, amikor a terroristáknak szurkoltam, mert gyengék voltak a karakterek, de most tényleg izgalmas, hogy mi lesz a harc kimenetele. Végre jó pillanatban jött be a végső óra, és kaptunk egy igazán erős cliffhangert. Így az utolsó előtti részre már megérdemeltük.

vlcsnap-2017-04-11-12h42m13s040

Úgy gondolom, hogy Tony fog meghalni, bár egyáltalán nem örülök neki. De esélyes még Rebecca halála is, de félő, hogy az íróknak nincs elég vér a pucájukban, hogy ezt meglépjék. Ha kábeles lenne a sorozat, akkor Andy sem élne már és jövő héten elhullana pár főbb szereplő. Van egy elképzelésem a fináléról, de valószínűleg nem fogják meglépni azokat. Örülnék annak is, ha Tony életben maradna és Carterrel összefogva megmentenék Rebeccat. Az mennyire badass lenne már! Carter tanulhatna valamit az öreg Almeidatól. Ha esetleg lenne 2.évad, visszahozhatnák Yvonne Strahovskit és együtt akciózhatna Carter, Morgan és Almeida. Új írókkal Carter akár többdimenziós karakterré is válhatna és így hárman egy erős szezont tudnának összehozni. Erre a részre már tényleg könnyű szívvel megadom a 7/10-et, de az évad összességében attól még rossz. Plusz pont, hogy nem volt a részben se Nicole, se Isaac. Utólag tűnt fel, de nem is hiányoztak.

Hozzászólás