24: Legacy 1×10 – 09:00 p.m. – 10:00 p.m.

Kezdjük ott, hogy nem volt rossz ez a rész. Ami valahol jó, valahol rossz. Mert a 10.résznél járunk már, és itt már tényleg a legnagyobb ütőkártyáikat kéne az íróknak előhúzni. De az évadot összességében nézve meg tényleg nem volt rossz. Végre volt igazi akció, ami nem is volt rosszul megkomponálva, bár bele lehetne kötni, de hadd ne tegyem. Viszont megint csak az epizód utolsó ötödében, ami igencsak frusztráló.
vlcsnap-2017-04-04-18h16m04s568.png

TUDTAM! Úgy tudtam, hogy nem bírják kihagyni azt a csavart, hogy az idősebb bin-Khalid életben van és meg fog jelenni az évad végén. Azt hittem, hogy korábban fog, de amikor megjelent, hogy az lesz az alaptörténet, hogy megöltek egy terroristát, és a gyereke bosszút akar állni, akkor az első gondolatom az volt, hogy tuti életben van. És lám, igazam lett! Ezek után meg sem lepett, hogy a kormányban is van besúgó. Na jó, egy kicsit azért meglepett, hogy ki is a tégla. Amúgy csak nekem volt a végére nevetséges Ibrahim bin-Khalid maszkja? Vagy a színész játszotta túl? Mert amikor a füléhez nyúlkált és az egy szemével nézegetett, eléggé komikus lett.

vlcsnap-2017-04-04-18h06m18s435.png

Kiderült, hogy Donovan apja tényleg nem tud annyit, amennyit hittünk. A könyvelője(?) az igazi szemét. De a szenátorral elég nagy mázlijuk volt, hogy el tudták kapni és fel tudták használni, hogy Rebeccat odacsalják. Sajnos elengedték Johnt, így a számomra legunalmasabb karakter életben maradt. Eddig még nem volt néma óra az évadban. Vajon kinek a halála indokolja majd? Mert eddig minden évadban volt. Még a 6.évadban is, bár ott csak a legvégén. Tippre a legdurvább, ha Tony halna meg. A rész közben arra gondoltam, hogy mi másért hozták volna vissza? Elég nagy kár lenne érte, de a karaktere jelen pillanatban totál felesleges ide. De tartom magam a korábbiakhoz, vele szívesebben néztem volna a rebootolt 24-et.

Amúgy az a helyzet, hogy Eric, Andy és Rebecca karaktereit megkedveltem. Ha lesz 2.évad, akkor lehet még őket árnyalni normális írókkal, de bennük még van potenciál. Keith egy random CTU főnök, aki kavarja a szart, kaphatott volna egy golyót a múlt heti támadáskor. Amúgy Nicole és Eric beszélgetése teljesen rendben volt. Színészkedtek a színészek, és főleg Nicole játéka tetszett.

vlcsnap-2017-04-04-18h05m56s981.png

Még a rész végi akciójelenetre térnék ki. Ez végre szépen meg volt rendezve, gördülékeny volt, és produktív, mivel Jadalla végre meghalt. Kapott egy headshotot. Bár az egész focistadionos jelenet olyan volt, mintha bocsánatot akarnának kérni a Live Another Dayes kivilágított Wembleyért. Azon a mai napig nevetek. Miért megy a világítás egy üres stadionban? Eric végre fegyver(eke)t ragadott, és lövöldözött, és nem csinálta rosszul. Bár az, hogy Rebecca elesett az üldöző tűz előtt, és Eric felhívta, hogy merre van, vicces volt.

Én 7/10-et adok erre a részre, de könnyen lehet, hogy pár nap múlva, vagy 1 hét múlva ez már csak 6-ot ér. Feljebb semmiképpen nem viszem. Továbbra is zavar, hogy a zene súlytalan a sorozatban és csak háttérzümmögésnek van ott. Semmi kiemelkedő hangzás, semmi főtéma nincs. Sean Callery sem vette komolyan ezt a munkát, azt hallani.

Ui: Miért beszélnek egymás között angolul az arabok?

Ui2: Ha időt akarnak húzni az írók, akkor előveszik a rendőr kártyát.

Hozzászólás