Supernatural 13.évad berendelve. De minek is?

A 12.évadánál jár a CW kirobbanó népszerűségének örvendő sorozata a Supernatural. A Winchester tesók már szinte mindennel szembeszálltak, amivel csak a misztikus világban lehetett. Megjárták a poklokat (szó szerint), és vívtak nagy csatákat. Az 5.évad után a fő showrunner elhagyta a sorozatot, mert ő ennyi történetet szeretett volna elmesélni és sokan egyetértettek azzal, hogy itt kellett volna lezárni a szériát. Én nem értek egyet ezekkel a hangokkal. Az én véleményem az, hogy a 8.évad vége lett volna a tökéletes mindent lezáró befejezési pontja a sorozatnak. Ott ha Sam meghal és bezárul a Pokol Kapuja, akkor minden szörny a túlvilágon marad és tényleg nem kellett volna Deannek egyedül tovább űznie a lényeket. De a show ment tovább, az angyalos szál totálisan nem érdekelt, de a 10.évad szerintem jól sikerült, és az évad végi több részen át tartó átívelő-szál is remekül sikerült, nagy drámákkal, izgalmas fordulatokkal. A 11.évad elcsordogált, hozta a sorozat azt a kötelező lépést, amit a rajongók már az 5.évad óta vártak: Isten színre lépett és pont annak a színésznek a képében, akit szerettek volna. Én nem örültem, hogy pont ő lett Isten, de engedjük ezt most el. Letudtuk a Mennyei játszmát és eljutottunk a 12.évadhoz.Supernatural_season_12_title_card.gif

Nos tehát az idei, vagyis immáron a 12.évad egyelőre főszál nélküli. Pontosabban vannak események, amik feloldásra, vagy megoldásra várnak, de igazán nagy cél nincsen. Megjelentek az angol… pardon a brit Egyetemesek, akik elég drasztikus módszerrel próbálták meg jobb útra téríteni az amerikai vadásztesókat. Ők az egyik potenciális szál, mert azért a háttérben megy a kavarás, de egyelőre semmi konkrét nem történt velük.

Aztán ott van Anyu, akit a 11.évad végén visszahoztak az írók, hogy megkeserítsék a következő évad íróinak a dolgát. Ugyanis ordít róla, hogy nem tudnak mit kezdeni a karakterével, megölni pedig nem akarják, mert az már tényleg nagy trauma lenne Deannek és Samnek.

És ott van még Castiel és Crowley, akik Lucifer után nyomoznak. Ezt már láttuk az 5.évadban, sőt tavaly is, amikor megszökött, szóval számomra felesleges körök futása ez is. Ráadásul magának a karakternek, Lucifernek sincs célja, amit a szájába is adtak.

Az egész évad egy nagy útkeresés. Vannak szálak, amik látszólag sehová nem vezetnek, és az írók sem tudják, hogy mit akarnak, csak húzzák az időt, a végéig, hátha kisül belőle mégis valami. Körülbelül a 3.részben Anyun is annyira látni lehetett, hogy azért megy el merengeni, mert az írók inkább parkolópályára tették, sem mint hogy kitaláltak volna neki valami történetet. Azért bizakodok, hogy az évad második felében történik valami, mert eddig ez elég kevés, de az a vicc, hogy mégis működik a két főszereplő miatt a sorozat. Heti 40 percre tökéletesen jó a sorozat, ráadásul nincsenek fejfogós hibák, hátráltató tényezők.

És ugyebár be lett rendelve a 13.évad. De minek? Én belegondolok, hogy az íróknak nem elég, hogy ezt az évadot le kell tudniuk valahogy rendezni, de még 22 vagy 23 részt kaptak a nyakukba. Ez az univerzum és a történet kifogyott és most már csak vergődik, de a 6-7/10 szintet még mindig hozza, köszönhetően a két főszereplőnek, akik láthatóan szeretik csinálni a sorozatot. Márpedig ameddig ők csinálják, addig menni fog a Supernatural.

Ui: Ha már azt írtam, hogy az univerzum kifogyott, akkor ez lehet a megoldás a jövőben, hogy alternatív univerzumokat lehetne behozni, új lényekkel, új karakterekkel, vagy épp alteregókkal.

Ui2: Évekig kértem, hogy legyen végre egy ember főgonosz, és a brit Egyetemesek révén most ezt többé kevésbé meg is kaptam. Csak hát csalódás egyelőre a létük.

Supernatural 13.évad berendelve. De minek is?” bejegyzéshez 4 hozzászólás

Hozzászólás