A S.H.I.E.L.D. ügynökei 3×01

Majdnem pontosan 1 évvel ezelőtt daráltam le a SHIELD (nem pontozok, mert baromira hosszadalmas úgy) ügynökei 2.évadát, amire őszintén szólva nem nagyon emlékeztem, hogy hogyan is zárult. Az sem segített, hogy nem volt Previosly on… az epizód elején. De nem baj, egy ilyen sorozatnál annyira nem is fontos. A részből úgyis minden kiderült.
vlcsnap-2017-01-04-23h44m11s82

Daisy megtanulta kontrollálni az erejét, és profi módon eltakarított a rész elején lévő rossz(?)fiúkat. Egy szimpla heti esettel kezdtünk, volt egy szupererővel rendelkező ember, akit meg kellett mentenie a SHIELDnek. Amikor ezt a feladatot teljesítették, és a buszra ugrottak, és láttam Coulson rossz kezét, akkor raktam össze, hogy hoppá, ő elvesztette azt az előző évad végén. Most egy robotkarral tolja, és így talán még menőbb.

Fitz felforgatta a bolygót az elmúlt hónapokban, hogy megtalálja Jemmat, akit beszippantott a titokzatos monolit a 2.évad végén. Életben van a lány? A válasz természetesen igen. De ők ezt nem tudják, csak Fitz akarja, hogy így legyen. De hol van? Na ezt már senki nem tudja. A csodabogár azon dolgozott, és paktált le terroristákkal, hogy megszerezzen egy tekercset, ami talán közelebb viszi őt a kő kinyitásához. Nekem nagyon tetszett, hogy nem a 2.évados dadogós visszahúzód Fitzet látjuk, hanem akciózik. Mondjuk kellett is, mert másban nem bízhattunk. Legalábbis a rész elején.vlcsnap-2017-01-04-23h56m10s108.jpg

A csapat, amely a rész elején megpróbálta elkapni a célpontot, valójában egy szervezet, amely az ilyen emberteleneket üldözi. Egyfajta anti-SHIELD, de mégsem a Hydra. Bár van egy sejtésem, hogy az évad végén csak ott lyukadunk ki, hogy megint a Hydra lesz az ellenfél.

Aztán közben kiderül, hogy a szupererővel rendelkező heti esetünk nem hajlandó együttműködni, ezért segítségért kell fordulni Lincolnhoz, Sky… vagyis bocsánat Daisy egykori segítőjéhez. A kórházban aztán jön a következő elhintett morzsa, a tarajos űrlény elleni harc.vlcsnap-2017-01-05-00h02m28s49.jpg

A rész tulajdonképpen erről szólt, de nagyon jól csinálta. Adagolta az új évad alapköveit, de olyan szórakoztató módon, hogy nagyon élveztem ezt a 40 percet. Igazából az 1.évad második fele óta megkedveltem ezt a sorozatot, és a kissé (számomra) fura 2.évad sem rengette meg bennem ezt a hitet. A 3.évad viszont egyelőre ígéretes, úgy érzem gyorsan le fogom darálni az évadot így a téli időszakban. 8/10 a kezdésre.

Hozzászólás