Miracle Workers – Kezdett a 4.évad

Bevallom, nem hittem, hogy a sorozat, de főleg, hogy én eljutok eddig. A 2.évad nagyon nem jött be, de mivel antológia, ezért maradtam, és a 3.évad be is jött. A 4.évad, ami a Végidők alcímet kapta, lehet, hogy tényleg a végső évad lesz, lévén az utolsó pillanatban elhalasztották a tévés premiert, a tulajdonosok pedig durva költségcsökkentéseket eszközöltek, amik eléggé kaszára utaló jelek. Szerencsére HBO Max-ra a meghirdetett dátumban megérkezett, magyar felirattal.

Update: Azóta sajnos lekerült HBO Max-ról is. Ez nem túl jó előjel, és valószínűleg nem is fog érkezni hetiben egy darabig.

Ezúttal a poszt-apokaliptikus filmeket parodizálják ki a készítők. Egy Mad Max-szerű világban játszódik a történet, ahol megelevenedik a Terminátor, de más világvégével kapcsolatos kikacsintásokat is kapunk.

Egyértelmű, hogy továbbra is Daniel Radcliffe és Steve Buscemi viszik a hátukon a sorozatot. Az ő jeleneteik továbbra is fantasztikusak, a közös jeleneteikben pedig érezhetően van kémia. Előbbi most egy Sid nevű magányos vándort alakít, akinek van egy felesége is Freya hadúrnő, Geraldine Viswanathan személyében, Buscemi pedig egy Morris Rubinstein nevű ocskaság kereskedő, akinek ráadásul egy hologram a felesége.

Minden évadban azt láttuk, hogy Radcliffe és Viswanathan karakterei valamilyen úton-módon összejöttek, de most legalább ez az alapszituáció.

Egyelőre a legjobb jelenetek mégis a maradék két állandó szereplőié voltak. Karan Soni, mint Freya rokona, partiarc Terminátort alakítva, és Jon Bosst ezúttal sem kímélték az írók, ő most egy emberi kutyát alakít, teszem hozzá nagyon viccesen.

Továbbra is jó poénnak tartanám, hogy a sorozat végén kiderülne, hogy ők öten végig csak Isten játékát játszották alternatív univerzumokban. Sajnálom, én nem tudok elszakadni ettől az isteni csodatevős száltól, mert azt nagyon szerettem, és szerintem hihetetlenül ötletes is volt.

Fogalmam sincs, hogy milyen irányt akar venni az évad, hiszen Sid és Freya letelepedésén kívül nincs semmi céljuk egyelőre a karaktereknek, de majd a hetek folyamán kiderül, hogy hogyan akarnak ezúttal csodát tenni.

Nem volt rossz tehát a kezdés, de például az előző évadé jobban tetszett. Ettől függetlenül heti maximum 20 percem mindig lesz rá, és ezekért a színészekért meg is éri, ha csak pár jó pillanatot hoznak.

Hozzászólás