Rick and Morty – Kezdett a 6.évad

Nehéz írnom a Rick and Mortyról, mert imádom nézni a csavarosabbnál csavarosabb történeteket, de közben elhiteti velem, hogy csak a felszínét kapargatom annak, amit látok. Pedig lehet, hogy nincs mögötte több. Ami valószínűleg nincs így, amire a rengeteg easter egg a bizonyíték.

Az előző évad végén elpusztult a Citadella, és az évad rögtön itt veszi fel a fonalat. Rickék pedig nem tudnak elmenekülni, mert elromlott a portálvető, ami egyébként egy nagyon jó ötlet a status quo-ból való kiszakadáshoz. Márpedig erre szükség is van, mert a 3.évad zsenialitása óta fokozatosan apad a lelkesedésem a sorozat iránt. Szó sincs arról, hogy kaszálni akarom, csak már nem váltja ki belőlem azt a lelkesedési szintet. De talán majd idén!

Annak örülök, hogy anno valahol az elején egy random, jelentéktelennek tűnő epizód (amikor mindenki beleszeretett Mortyba, aztán később átváltozott mindenki a világon szörnnyé) mekkora hatást gyakorolt az univerzumra, és a mai napig ki tudnak hozni abból az apró hibából újabb történeteket. Mert bizony kiderült, hogy ott még életben van valaki.

Szóval az évadkezdés fő problémája abból fakadt, hogy Rick megpróbálta megjavítani a portálvetőt, és ennek kihatása lett a teljes világra, és mindenki visszakerült az eredeti univerzumába. Ez ismét egy agyeldobós ötlet volt, és engem megvettek vele. Végre kaptunk egy szeletet Rick elhunyt feleségéből. Az eredeti Jerry pedig kiderült, hogy badass-ebb, mint hittük. Summer pedig méltó utódjává kezd válni Ricknek.

Remélem jobb lesz ez az évad, mint az előző, ami viszonylag gyorsan jött a 4.évad után, itt viszont nagyobb kihagyás volt, tehát elméletileg volt idejük dolgozni a sztorin. Nem pontozok, mert úgyis változik a véleményem évad közben is, valamint egy csomó részre már nem is emlékszem, tehát nehéz viszonyítani. De a kezdésre ismét odatették magukat, úgyhogy annyit kívánok, hogy csak így tovább!

Hozzászólás