Man vs Bee – Vége az 1.évadnak

Biztos vagyok benne, hogy ennek a sorozatnak az egyik Mr.Bean epizód egyik jelenete adta az alapot. Konkrétan a piknikes rész, és azon belül is, amikor egy légy állandóan rászállt az édességére. Ezt kibővítették, belehelyezték egy nagyobb, mondjuk komplexebb történetbe, és kész is lett a Férfi a Méh ellen.

Trevor, akit Rowan Atkinson alakít -de nyugodtan mondhatnánk Mr.Beannek is, hiszen ugyanazt a karaktert hozza-, egy gazdag házaspár villájára fog vigyázni addig, amíg ők nyaralnak. Rögtön az 1.részben már felsorolják, hogy mi mindenre kell vigyáznia, amiből persze már sejthetjük, hogy ezeket fogja tönkretenni, összetörni, felgyújtani a nagyobb jó érdekében, hogy elpusztítsa a házba betévedt méhet (ami valójában egy dongó).

Az ő kettejük játszmájára épül a sorozat, és bravúros, hogy a méhnek is sikerült személyiséget építeni, ami egy meg nem szólaló állat esetében szép teljesítmény. Mondjuk néhány jelenetnél inkább Tom és Jerry érzésem volt. De Mr.Beannel és Tom és Jerrykkel példálózok? Hát nem csoda, hogy bejött a sorozat. De nem csak ezért.

A 9 rész 10 percekre lett szétszabdalva, ami nagyon jó ötlet volt. Szívesebben néztem végig így, mintha egy másfél órás filmet kellett volna letudnom. A 10 perc viszont gyorsan eltelt, pörgött, és jól volt felépítve. Ezt a formátumot még tovább folytathatná a Netflix.

Bármennyire le akarná vetkőzni a régi szerepét, Rowan Atkinson akkor is Mr.Bean marad, de ez így van jól. És igenis még mindig vicces tud lenni, még ha sokszor fájt a butasága a karakterének, de ez kellett a történethez. A végén lévő csavar pedig kicsit fura volt, de jól megmagyarázott mindent, és feloldozta a történteket. Egy kellemes 7/10-re értékelem, és ajánlom azoknak, akik szerették őt, és nagyon gyorsan lehet darálni.

Man vs Bee – Vége az 1.évadnak” bejegyzéshez egy hozzászólás

  1. Visszajelzés: Ilyen volt a 2022-es év

Hozzászólás