Paradise PD – Kezdett a 3.évad

Folytatódott a Brickleberry készítőinek sorozata, immáron a 3.évadával, amire nem kellett másfél évet várni, mint ez előzőre. Ez gyanítom, hogy a járvány miatt történt, hiszen az animációs sorozatok előrébb kerültek a prioritásban, elvégre kevesebb kontakttal járnak.

A 3.évad szinte a semmiből jött, hiszen hivatalos bejelentés a berendelésről már csak akkor jött, amikor megvolt a megjelenési dátum. Ráadásul ez lett az eddigi leghosszabb évad, a maga 12 részével, aminek én annyira nem örülök, mert a 2.évad azt hiszem pont attól volt jobb, hogy kevesebb epizódszám volt, szám szerint 8, és emiatt a felesleges filler részeket gyorsan letudhattuk.

Na de lássuk, hogy mivel kezdték ezt a szezont, és hogyan oldották fel a szó szerint kirobbanó cliffhangert.

3 hónapot ugrottunk az időben, és kiderült, hogy Dustyn kívül, aki ugye bezárta magát a pánikszobába (ami elvileg az egyetlen túlélési lehetőség lett volna) a többiek a csatornában bújtak el. Nem láttunk ebből a 3 hónapból semmi, de szerintem fognak vele még foglalkozni. Bár ennél a sorozatnál sosem tudni.

Az évadkezdés főleg a robbanás utóhatásával foglalkozott. Dusty felfalta az egész pizzát, mivel a pánikszobából gyorsan elfogyott az élelem, a város már nem tocsog a paradicsomszószban, de a következmények hosszútávúak lesznek. Elsőként a sugárzással foglalkoztak, ami főként Randallt érintette, aki eddig a képletes seggfejből, valódi seggfej lett, mivel a radioaktivitás hatására egy fej nőtt ki a hátsó feléből, ami átvette a hatalmat a teste felett. Hiába bizonyult jobb apának, férjnek, és barátnak, dönteni kellett. A több szál közül ez tetszett a legkevésbé, de hogy miért, arra később kitérek.

Still make more sense then the Game of Thrones finale.

Létrejött egy sziget is, ahol mindenféle állat mutálódott. Ezt a szigetet Robby és Delbert elfoglalta, és saját államot alapítottak. A Trónok Harcára itt is volt több kikacsintás, valamint beszólás is, ahogy a korábbi évadban is, és ezek számomra a rész legjobb dumáit okozták.

Ezen kívül Fritz próbálta feldolgozni a tudathasadásos tetteit, és valahogy lelkileg elszámolni önmagával, ám kiderült, hogy hamarosan apa lesz… egy delfintől. Úgyhogy megpróbált felnőni ehhez a feladathoz és felelősségteljesen viselkedni, ahol kiemelném a terhesfelkészítős jelenetet, ami olyan abszurd volt, mint amilyen ez az évad ígérkezik.

A kötelező köröket lefutották, de nekem továbbra is az a bajom, hogy úgy érzem, hogy alapvetően nincs elég humorpotenciál a karakterekben. Nincs egy kiemelkedő sem, és vagy a sablonos megoldásokhoz nyúlnak (kövérség, öreg pedofil), vagy annyira túltolják a dolgot (Malloy minden értelemben), hogy nem vicces. Persze ezen kívül is vannak vicces jelenetek, de én feltettem magamnak a kérdést a 3.évad elkezdése előtt, hogy miért is nézem ezt a sorozatot? Mert a Brickleberry sokkal jobb volt, és a mai napig újra tudom nézni, de ezt elég csak egyszer látni. Mondjuk ha egyszer valaha készül hozzá szinkron, és olyan minőségi lesz, mint az előző sorozatuké, akkor lehet, hogy jobban élvezem, de így csak elvagyok vele.

Amint végzek az évaddal, jelentkezem a kritikával, mert egyelőre nem derült ki, hogy mi lesz a fő csapásvonal. A kezdésre 6,5/10-et adok, mert végül is nem volt rossz.

Ui: Nem tudom, hogy utólag tették-e bele, vagy ennyire jól ráéreztek, de volt két Joe Bidenes cameo a részben.

Hozzászólás