Brooklyn 99 – Véget ért a 7.évad

Ha egyhangúnak tűnhetnek a Brooklyn 99-ról írt kritikáim, akkor az azért lehet, mert a sorozat patikamérleg pontossággal hozza ugyanazt a színvonalat, amit szeretünk, immáron sokadik éve. Az első 2, talán 3 évadhoz nem tud felnőni, de amit szeretünk a történetben és a karakterekben, azt mindig tudják hozni. Idén talán kevésbé idegesítően, mint tavaly, ráadásul még rövidebb volt ez a szezon, mint az előző, szóval kevesebb idejük volt elmesélni az adott történetet, aminek időben szerintem lehet, hogy jobb lett volna egy 22, de legalább egy 18 részes évad. A tovább mögött kifejtem, hogy mire is gondolok.

Jake és Amy az esküvőjüket követően továbbra is lassan haladtak, nem ugrottak fejest egyből a gyerekvállalás komoly feladatába. Sokáig kerülgették a dolgot, addig pedig Holt volt a középpontban, aki le lett fokozva, és szép lassan kúszott vissza a jól megszokott helyére. Ugye senki nem gondolta, hogy egy egyszerű közúti rendőr, vagy járőr marad?

Idén is jöttek az elmaradhatatlan vendégszereplők Pimento, a Pontiac bandita személyében, és volt Halloween rablás is, amin csavartak egyet, és szerintem zseniális lett a magyarázat, hogy miért tavasszal csinálják. Holt nagy ellenlábasa, Wuntch is kapott egy epizódot, ami szerintem az évad egyik legjobbja volt. A másik kiemelkedő epizód pedig az, amikor J.K. Simmons vendégszerepelt. Simán ellopta a show-t.

De térjünk rá az átívelő szálra. Jake és Amy hiába próbálkoztak az évad első felében a gyerekkel, nem nagyon jött össze nekik, ami egyrészt merész, mert egy könnyed történetben ritkán látni valamit, ami nem sikerül, másrészt túl lett húzva szerintem. De egyébként kíváncsi leszek, hogy a Brooklyn 99 is rálép-e arra az útra, amire a legtöbb, ilyen korban lévő vígjáték teszi. Vagyis hogy elkezdik behozni a drámát, de kőkeményen.

Végül is összejött a baba a főszereplő párnak, ami nem meglepő, mert az Amy-t játszó színésznőnek, Melissa Fumero a való életben is várandós volt, de most legalább nem titkolták a terhességét, hanem szépen beleírták a sorozatba. De ami számomra nagyon meglepő volt, hogy mindössze pár rész alatt el is jutottunk addig, hogy meg is szülessen. Mondjuk érthető, hogy a fináléra tartogatták ezt, de adhattak volna a várandós időszaknak több időt is. Apropó finálé, ha jól emlékszem, akkor talán most először nem volt cliffhanger, de egyáltalán nem hiányzott. Ez így volt szép, kerek.

Én élveztem ezt a 13 részt, talán kicsit kevés is volt. A 12.rész után meglepődtem, hogy már a szezonfinálé érkezik. De az is igaz, hogy a túl sok rész nem mindig jó. Reméljük, hogy minél előbb elkészül a 8.évad, és még lesz szufla a sorozatban.

Hozzászólás