Strike Back 8×09 – Az igazság ára

Csupán másfél perc kellett, hogy a Strike Back eheti részében a semmiből akció és lövöldözés legyen. Hát melyik másik sorozat mondhatja ezt el magáról? Mindenhol máshol szépen alapozták volna az összecsapást, de itt egyből a közepébe ugrottunk. Bevallom, nagyon fog hiányozni a sorozat. Ha nem lett volna a 6.évad, akkor ez lenne a tökéletes ponyva-akciósorozat. Sajnos a reboot első évada teljesen félrement, azóta viszont megtalálták az írók a hangulatot, a karaktereket, és az akció is ismét jó minőségű.

SB8x09_4

Az epizód fő problémája, vagyis inkább mozgatórugója természetesen Chetri volt. Ő is megkapta ebben az évadban a maga epizódját, ahogy eddig mindenki. Megtudtunk pár dolgot a múltjáról, hogy milyen a viszonya a 20-assal, és igazi katonaként viselkedett Ariannaval szemben. Bevallom, kicsit megijedtem, hogy nem merik meglépni Chetri halálát, amikor Arianna a fejéhez tartotta a pisztolyt, és nem húzta meg azonnal a ravaszt. Annyi apró kis utalás volt az évadban az ő halálára, hogy ezt kötelező volt meglépni, és amikor ténylegesen megtörtént a fejlövés, én bevallom, hogy örültem. Pláne így volt brutális, hogy a csapat szeme láttára történt.

SB8x09_3

Ez egy kicsit lassabb, moralizálósabb epizód volt, főleg inkább a közepe. A CIA-s szálat nem értettem, hogy ha ilyen gyorsan lerendezték, akkor minek hozták be egyáltalán? Elkezdik az amerikaiak üldözni őket, de egy tégla robbantásával el is varrják ezt a szálat. Persze ráfoghatjuk, hogy ez azért kellett, hogy még jobban besározzák Wyattet, aki ebben az évadban a piszkos zsaru szerepet kapta. És már megint az oroszok. Kicsit unom, hogy az összes akciósorozatban a végső ellenség vagy az arabok, vagy az oroszok. De ha másért nem, azért jó ez, mert újra láthattuk Zarkovat. Remélem, hogy a fináléban is visszatér.

SB8x09_1

Nem nagyon akarom tovább boncolgatni az epizódot, a jövő héten úgyis az évad- és egyben sorozatzárónál megteszem, szóval inkább most csak leadom a tippjeimet a sorozat zárására. Wyatt meghal, mivel túl sok rosszat tett az évadban. Most először a sorozat történetében a főnök túléli, és Zarkovaval együtt él álnéven a továbbiakban. Novinnal nem tudom mi lesz, mert az ő múltjáról és magánéletéről semmit nem tudtunk meg. A legvégső lezárás nem tudom mi lesz, de valószínűleg a 20-ast felszámolja a brit és az amerikai kormány végleg. Hogy így lesz-e? Hamarosan kiderül!

Hozzászólás