Strike Back 8×06 – Múlt. Jelen. Jövő?

A múlt heti igazán akciódús rész után most egy kissé szentimentálisabb epizódot láthattunk. Sok sorozat eljátszotta már ezt, és azoknál mind rájöttem, hogy mire megy ki a játék, de itt altattak. Nem hittem volna, hogy meg fogják lépni ami végül megtörtént, mert sosem volt ennyi vér az írók pucájában. Persze, hullottak eddig is a szereplők, de most mégis sikerült meglepniük, ami egy a 8.évadában járó sorozattól nagy szó.

SB8x06_3

3 éve szapulom Mac karakterét, mert olyan semmilyen volt végig. Erre kaptunk egy duplarészt, amiben kiemelték őt, meg hát az évad eddigi részében is arra célozgattak, hogy majd ő veszi át a csapat vezetését, kezdtem megkedvelni, erre bumm, kinyírják!

Kezdjük ott, hogy ha emlékeim nem csalnak, soha nem volt még olyan, hogy azonnal introval kezdett volna egy részt a sorozat, de most ez volt. Aztán egy pillanatra láttuk felülről a lakótelepet, majd utána ugrottunk Mac hétköznapi életébe. Ott elkezdtem gyanakodni, hogy talán mégiscsak lázálma van, vagy lepereg a meg nem élt élete a szeme előtt, de azon kívül, hogy a karakterek nem öregedtek, de mégis lett hirtelen egy felesége és egy lánya, nem utalt semmi arra, hogy valami itt nem stimmel.

SB8x06_2

Mac poszttraumás-stressz szindrómával küzd, így a pszichológussal való beszélgetés lehetőséget adott arra, hogy végre megtudjuk hogyan lett Thomas McAlistar az a katona, akivé vált. Az erdős szegmens érdekessége az volt, hogy a végén a katonák között ott volt az a Chris Ryan (képen), akinek a könyve alapján indult el sok-sok éve, még John Porterrel a sorozat. Meet your makers.

SB8x06_4

Ezek az intő jelek sem voltak elegek, hogy rájöjjek, itt bizony Mac hattyúdalát nézem. Tényleg nagyon meglepett, hogy végül nem értek oda időben, és elvérzett, mert a sorozat történetében talán csak egyszer (Julia Richmondnál) volt olyan, hogy több évadon át főszereplő státuszban lévő karakter hal meg. John Porter már nem volt főszereplő, amikor golyót kapott a fejébe, a két “pajti” túlélte, mellőlük meg aki meghalt, azok mind másfél, maximum 2 évadon át voltak főszereplők. Szóval meglepett na.

SB8x06_5

Örülök, hogy tökösek voltak az írók, és nem vártak ezzel az évad végéig. Kicsit túl volt nyújtva, de valahol megértem. Most már fel merem tenni a kérdést, hogy ki lesz a következő? És mivel Mac nem mondta el a többieknek, hogy Arianne Demachi végzett vele, ők honnét fogják tudni, hogy összeállt Zayeffel? És milyen következményekkel jár a müncheni támadás? Mert ugye ultimátumot kapott Coltrane, hogyha bevetik a fegyvert, akkor nekik annyi. Megannyi kérdés, amire 4 részen belül remélem választ kapunk. Ez az epizód olyan 7,5/10 volt, mert nem tudok dönteni. Szívem szerint megadnám rá a 8-at, de túlságosan el volt húzva.

Hozzászólás