Strike Back 8×05 – Előre hozott évadzáró

Ez igen! A 6.évados reboot óta szerintem ez volt a legjobb rész, amit kaptunk. Elképesztő akciók, pörgős sztori, és a végén egy nagy meglepetés. Fogalmam sincs, hogy mi vár még ránk ezután, de ez most nagyon jól össze volt rakva. Az egyetlen, ami miatt muszáj levonnom egy pontot, az a rángatózó kamera. Nem hiszem el, hogy valaki ezt élvezi egy teljes 45 perces részen át. Én picit meg is szédültem a végére. Ettől eltekintve meg tudom rá adni a 9/10-et. Ezt az epizódot szerintem párszor újra fogom nézni. A tovább mögött részletezem, hogy mire fel ez a magas pontszám.

SB8x05_1

Valamiért úgy érzem, hogy ez az egész évad Macről szól. Oké, múltkor Novin volt bajban, meg Wyatt is alkotott valamit, de idén nagy hangsúlyt kap az a szereplő, akivel eddig nem igazán foglalkoztak. Most viszont kimondták azt, ami bennem is megfogalmazódott, hogy Thomas McAlistar egy katona, akinek nincs semmi mása az életben, csak a munka. Ezt szépen is be lehetett volna mutatni az évek során, ehelyett egy unalmas, szürke katonát kaptunk. Most próbálják árnyalni, megmagyarázni, hogy miért van így, de szerintem szimplán túl sok szereplő volt eleinte, és nem tudtak mindenkinek karaktert írni.

SB8x05_2

Amellett, hogy ez a rész nagyon sűrű volt, talán azért működött ennyire jól, mert nem volt olyan karakter, akivel ne foglalkoztak volna, vagy ne lett volna neki egy jobb pillanata. Kár, hogy az egész az utolsó évadra ért össze. De ha azt nézzük, akkor megvan a formula. A 6.évadban főleg Novint építették, a 7.évadban Wyatt volt a középpontban, és most a 8.évadban Mac az, akiről sok mindent megtudunk.

SB8x05_3

Felmerültek azért kérdések, amik bonyolítani fogják a helyzetet. Gondolok itt arra, hogy Mahir elég sokat tudott Macről és a múltjáról. Sanszos, hogy van egy áruló, aki információkat adott ki a 20-asról a terroristáknak. Talán arra megy ki ez az egész, hogy megszüntessék végleg az egységet? Viszont, mint megtudtuk, hogy akivel Coltrane szokott beszélgetni, ő alapította a 20-ast. Ez kifejezetten tetszett, mert végre arcot tudunk társítani az egész megalkotójához. Ott is érdekes fejleményeket várok.

SB8x05_4

Megtörtént a müncheni támadás, ami az akció-koreográfia tekintetében szerintem az aranykort idézte. Nagyon jól volt megrendezve is, és a visszaszámlálásnál egy pillanatra sikerült átverni szerintem mindenkit. A fegyvert bevetették, a rosszak elérték amit akartak, Mahir robbanó mellényes jelenete drámai volt, Mac pedig egyedül útnak eredt, hogy levadássza Zayefet. Az egyedül a világ ellen harcnak, aztán hirtelen váratlan vége lett, mert megjelent Ivana Miličević karaktere (bocsi, nem tudom a nevét), aki úgy tűnik, hogy összeállt a terroristával. Mac súlyos sérülést szerzett a csatatér kellős közepén, a segítség pedig még messze van. Valószínűleg túléli, de hosszú a várakozás a következő részig. És elvileg a következő részben cápát ugranak.

SB8x05_5

Hozzászólás