Strike Back 8×03 – Az orosz kapcsolat

Újabb hét, újabb Strike Back. Nem nagyon nézek előzeteseket, és jobban is teszem, különben kiderült volna egy nagy visszatérő. Bár utólag megnézve nem is leplezték le a trailerben, amiért hálás vagyok, mert ujjongtam örömömben. Aki nem akarja ezt a nyáladzást olvasni, annak leírom, hogy egy viszonylag unalmas rész volt, amit a visszatérő szereplő a csapattal való dinamikája dobott fel, és mentett meg. Ezek után, hogy ennnyire körbeírtam a dolgokat, hogy vágjunk bele a tényleges spoilerekbe.

SB8x03_1

A rész fő megoldandó esete az volt, hogy egy orosz tudós ellopott egy olyan számítógépes vírust, amivel bármilyen tűzfalon át tud hatolni, és ezt szerette volna eladni. Azonban egy palesztin banda beleszólt a dologba. Már ezzel is volt bajom, hogy egy random bevándorló taxisofőr mögött is fegyveres bűnbanda áll. Hát ne már! Persze, rá akarják tenni a kezüket, mert tudják, hogy többet ér, mint amennyinek hazudta a tudós.

SB8x03_1

Már a rész viszonylag elején felfedték nekünk, hogy ha orosz szál van, akkor Zarkovanak vissza kell térnie! Imádtam ahogy cicázott a 20-as tagjaival, hogy elhitette velük, hogy Oroszországban ő egy hős, közben pedig jóformán nem térhet haza, tehát neki is hátsó szándékai lehetnek a vírussal. Coltranenel és Novinnal is jó volt a kémia, szerettem a közös jeleneteiket. Az a combnál felhasított estélyi ruha, amiből kilógott Zarkova hosszú lába, hát teljesen megvett kilóra. Nem csak badass, de dögös is! Őt inkább nézném, mint Chetrit, vagy Novint. Utóbbi jól elszürkült idén, és a lelkizős szálával sem foglalkoznak tovább. Visszatérve az orosz ügynöknőre, van egy olyan érzésem, hogy sajnos nem fogja túlélni az évadot.

SB8x03_4

Mac megint kapott egy külön történetszálat. Ezúttal egy random izraeli rendőrt pátyolgatott, de más lett a végkimenetele a dolognak, mint ahogy akarta, és ezért a két arab terrorista testvérpár megint meglépett. Amúgy vicces volt, hogy busszal érkeztek a városba.

SB8x03_2

Még annyit emelnék ki, hogy a motoros akció nekem a Mission: Impossible 6-ra hajazott, Novin megint kapott egy parókát, és Chetri is hozzá képest szokatlan ruhába öltözött és ment ki a terepre. A cliffhanger egyáltalán nem villanyozott fel, de a túszdrámát mindig szeretem. Egyébként ezt a részt 6/10-nél többre nem tudom értékelni, és ezt is Zarkova visszatérése húzta fel. Jövő héten remélem jobb epizódot kapunk.

Hozzászólás