Rob Riggle’s Ski Master Academy 1.évad

“Rob Riggle’s Ski Master Academy: We will kick your ass”

A címből kitalálható, hogy miről is szól ez a sorozat, de sokkal elborultabbra sikerült, mint amire számítottam. A címszereplő, aki saját magát alakítja, Rob Riggle számomra inkább zavaró karakter volt mindig, de ez a ripacskodó, nagyképű szerep, amit itt hozott, tökéletesen állt neki. Kicsit egyébként az Officeból Michaelre emlékeztetett a naivitásával és a főnöki tetteivel. Nyit tehát egy motorcsónak akadémiát, hogy kiképezzen pár vállalkozó szellemű lúzert és jet ski mestert faragjon belőlük. A helyszín, vagyis a tó és környéke, tele van misztikummal, a CGI szándékosan gagyi, a főcím iszonyúan fülbemászó, de sajnos talán ez a sorozat legjobb eleme. Nagyjából így tudnám röviden összefoglalni, hogy milyen is ez a 8 rész. Viszont mégsem élveztem annyira, mint ahogy szerettem volna. A tovább mögött belemegyek a részletekbe, de spoilerezni nagyon nem tudok, mert nincs mit.

Minden rész egy sajtótájékoztatóval kezdődött, ahol az egyik random riporter Mary Lynn Rajskub volt, szóval nem kis nevekkel dobálóztak. Főleg mivel az egyik főszereplő Eliza Coupe volt, és egy epizódszerepre megjelent Dermot Mulroney is. Apropó, utóbbit elég groteszk módon írták ki. A halál pedig egy visszatérő poén volt, mert minden részben meghalt valaki, ami miatt magyarázkodni kellett az újságíróknak és a riportereknek. A részek szerencsére csak 22 percesek voltak, úgyhogy gyorsan lehetett őket fogyasztani. És az átvezető animációk pedig zseniálisak voltak! De úgy nagyjából ennyiben ki is merülnek a pozitívumok.

Ami viszont rettenetesen középszerűvé tette a sorozatot, hogy fárasztó volt. Eliza Coupe tirpák redneck stílusa nem jött be, Brit Baron irritált, és egyáltalán nem volt annyira szemrevaló, mint mondjuk a Glow-ban, a kadétok pedig szimplán két-dimenziósként lettek megírva. Talán Gilt, a szerelőt tudnám üde színfoltként felhozni, mert neki voltak elborult dolgai, de pár hét múlva már rá sem fogok emlékezni. Ment a baromkodás ezerrel, magából a kiképzésből nem sokat láttunk, pedig lett volna benne potenciál. Ugyanez volt a bajom a Baywatch filmmel is.

Ha van szabad 4 órátok, amikor rohadt fáradtak vagytok, és tényleg csak agyradírt kerestek, akkor arra jó. Én sajnos nem tudtam egyben ledarálni, márpedig akkor gyorsabban túl lettem volna rajta, így viszont kicsit szenvedtem. A pontszámok végig 5 és 6 pont között ingáztak, és végül pont fele-fele arányban jöttek ki, úgyhogy ilyenkor muszáj fél pontot adnom, mert ez lett az átlag. 5,5/10 az évad, és fáj kimondani, de nincs szükségem 2.évadra, úgyhogy tőlem suhanhatna a kasza.

Hozzászólás