Paradise PD – A teljes 1.évad kritika

Brickleberry 4.évad kritika

Kezdjük ott, hogy nekem nagyon bejött a Brickleberry, úgyhogy vártam a készítők új sorozatát, ami pofátlanul ugyanolyan, mint az elődje. De annyira ugyanaz, hogy két rednecket, és a dokit át is hozták, csak átszínezték őket. És az a szomorú, hogy ők mentettek meg több részt is a nézhetetlenségtől. A pilotot még csak-csak végignéztem, de utána az érdektelen szálak, és a gyenge karakterek már halálra untattak a 2.részben olyannyira, hogy lecsaptam rá a 2/10-es pontszámot. Tényleg nagyon szenvedtem. Ennek ellenére megadtam a harmadik esélyt a sorozatnak, mert állítólag 3 rész kell, hogy kiderüljön, milyen is egy adott széria, és nagyon nagy szerencséje van a készítőknek, mert az már korrekt szintet hozott.

vlcsnap-2018-09-11-20h46m02s570

Nem is tudom, hogy mi a legnagyobb probléma a sorozattal, ugyanis mindent adott, hogy jó legyen, de minden benne van, hogy elbukjon. Számomra a főszereplő Kevin és az apja Randall teljesen félrecsúszott. Rettenetesen taszítottak, és egyáltalán nem voltak viccesek. Ott kapcsolódunk be a sztoriba, hogy Kevin csatlakozni akar a rendőrséghez, mert gyerekkora óta ez a vágya. Egyébként az ő rajzolása tiszta Steve a Brickleberryből. A csapatban ott van még az idegileg instabil Gina, aki teljes olyan, mint egy felkokszolt Ethel, az ő hangját Sarah Chalke adja (“Neeeeerds!!!” – 1×05), úgyhogy benne nem lehet csalódni, legfeljebb néha a neki írt szálakban. Az idős Stanley Hopsonban ott volt a potenciál, de sajnos nem sok alkalommal használták ki a poénlehetőségeket, bár a szellemes gag elég szellemes lett. Bullet, a drogfüggő kutya valahol Malloy és a Family Guyos Brian között van, de teljesen súlytalan karakter lett, akivel nem nagyon lehetett azonosulni. Dusty Marlownak sem sikerült közel kerülnie hozzám, de azért a börtönös vetélkedője jó volt. Végül Gerald a színesbőrű rendőr, aki sajnos nem annyira elborult, mint amilyen Denzel volt a Brickleberryben, de hozott egy-két jó pillanatot.

“Have you seen this asshole?”

vlcsnap-2018-09-09-15h39m11s929

Pár pozitív és negatív pontot kiemelek a tovább mögött a történetből, szóval innentől kezdve spoilerek következnek.

Mint már írtam fentebb, hogy a 3.rész mentette meg a kaszától nálam a sorozatot. Habár vicces nem igazán volt, de beszólt Trumpnak, a társadalomnak, a kettős mércének a médiában, a fekete gyűlöletnek és volt egy-két jó poén. Elég csak annyit mondanom, hogy “See Kyle! See Kyle!” Egyébként fogalmam sincs, hogy a sok szóviccet hogyan lehetne viccesen lefordítani magyarra. A 4.rész pedig már teljesen elborult volt. Rettenetesen primitív dolgokat mutattak, de én fel tudtam nevetni rajtuk. Elég csak annyira visszaemlékeznem, hogy “car fucker”, a macska-sziréna, vagy épp a panda, mint ázsiai jármű. A két rednecknek majdnem minden részben volt egy-egy jó pillanata, beszólása. Jó döntés volt áthozni őket ide is.

vlcsnap-2018-09-11-20h46m59s350

“It smells like a three-month-old hungarian goulash.”

Állandóan összehasonlítom ezt a sorozatot a Brickleberryvel, de hát muszáj, mert olyan, mint egy antológia. A vadőrös szériában is voltak jobb és rosszabb részek, de a Paradise PD-ben sokkal nagyobb a hullámzás az epizódok minőségét illetően. Az viszont tény, hogy nagyon döcögősen kezdődött a sorozat, ami nem tett jót az általános megítélésének. Erre pedig rápakolt a részek nem túl magas minősége is, valamint az átívelő szál, ami kifejezetten gyenge és érdektelen volt számomra. A pilotban belengetett téglával pedig az utolsó 3 részig nem is foglalkoztak. Számtalanszor láttunk már rendőrös sorozatokat, még több vicc született belőlük, pont ezért azt hiszem nem éppen a legjobb alapanyagot választották. A nemzeti park, mint helyszín egy új, üdítőbb terep volt, ami nem lerágott csont. Talán ez lehetett a Brickleberry sikerének a záloga, és a rendőrös alapkoncepció a Paradise PD sikertelenségének az oka.

vlcsnap-2018-09-10-20h33m08s188

Összességében egy egyszernézős évadot kaptunk, kevés kiemelkedő jelenettel. Szerintem fog kapni egy második esélyt a Netflixtől, és ott kijavíthatják a hibákat a készítők. Ez viszont már nem fogja megszépíteni ezt az 5/10-et érő 1.évadot. Kár érte. De hát már egy ideje tudjuk, hogy a felmelegített sorozat már nem olyan finom. Aki nem szerette a Brickleberryt, az meg se próbálja ezt a sorozatot, aki pedig szerette, az nagyon alacsony igényekkel álljon neki, és akkor talán nem fog akkorát csalódni.

vlcsnap-2018-09-12-20h22m51s614.jpg

Paradise PD – A teljes 1.évad kritika” bejegyzéshez egy hozzászólás

Hozzászólás