The Walking Dead – Vége a 8.évadnak

“I am bigger, I am badder, and I got a bat.”

Nem véletlenül reklámozta úgy a magyar FOX, hogy a befejező rész. Ez bizony a tökéletes kiszállási pont mindenkinek, aki nem bírja tovább. Sajnos én több, mint valószínű, hogy maradok, amíg megy a sorozat. Mivel ahogy a sorozat az új showrunnerrel, úgy én is új reményt kapok, hátha jobb lesz. Most viszont, amit lehetett, azt lezártak, és meglepő módon elég korrekt módon. Mondjuk az évad attól még a legrosszabb volt a sorozat történetében, nem véletlenül nem írtam róla hétről-hétre. De az a helyzet, hogy a végére összeállt, hogy mit akartak kihozni ebből a 16 részből.

vlcsnap-2018-04-16-13h04m27s477

Először is megértettem, hogy miért kellett meghalnia Carlnak. Visszatekintve jó ötlet volt őt megölni, mert ez befolyásolta Rick és Negan harcát. Habár a nagy gonosz (valóban gonosz lenne?) nem halt meg, hiába hittem azt legalább 1 percig, jó döntésnek tartom. Ha nem halt volna meg Carl, akkor meg kellett volna ölni Negant, és egy jó karakterrel lettünk volna kevesebbek, pedig így sincs túl sok kiemelendő. Sokkal nagyobb büntetés számára életben maradni, és elveszteni mindent, amit hosszú ideje felépített. Ha már idő. Mennyi idő alatt is játszódott a 7. és 8.évad? Csak mert Maggie nagyon nem akart gömbölyödni, pedig már a 6.évadban is terhes volt! Apropó Maggie! Jaj Lauren Cohan. De jó, hogy elvileg kiszállsz a sorozatból, mert rossz volt nézni minden képernyőn töltött idődet. Ez a nő mikor lett ennyire rossz színésznő?

vlcsnap-2018-04-16-13h03m05s203

A rész címe Harag volt, de a nagy ütközet elmaradt. Mármint persze, felállt egymással szembe a két sereg, de Eugene mesteri terve (haha…) miatt gyorsan véget is ért a dolog. Őszintén sajnálom, hogy nem kezdtek semmit azzal, hogy még valamikor az előző félévadban Eugene elfelejtette kikapcsolni a felvevőt és felvette Dwight árulását. Mondjuk ezek után miért is adta volna át Negannek? Egy oldalon álltak. Amit pedig Gabriel atyával bohóckodtak, az teljes katasztrófa volt. Értem, hogy kell a vallási kaszt is majd az új világba, de állítsák parkolópályára a karaktert, ahogyan Jézussal tették. Ha már Jézus. Hol volt a karakter az egész évadban? Egyszer feltűnt a háttérben valamelyik epizód végén és ennyi. Na de majd a 9.évadban! Összeszedtek 3 olyan karaktert, akiknek nem tudtak értelmes sztorit írni idén, és velük konspirálnak. Tudom, hogy én vagyok a hülye, de szerintem ez nagyon érdekes és izgalmas lehet. Persze ha normális írókkal készítik el a forgatókönyveket.

vlcsnap-2018-04-16-12h29m55s718.jpg

Valaki elmagyarázná, hogy mi értelme volt a hilltopi harcnak? Pláne, hogy az óceániak akkorát dobtak a Molotov-koktéllal, hogy a fák közül egészen a kerítésig repültek észrevétlenül. Ezért megérte Aaronnak szenvednie. Az a harc és szál teljesen nevetséges és felesleges volt. És amúgy is, félelmetesen hasonlított az egész a 3.évad végi börtönös menekülésre. Az egész totális háború kifejezés hibás volt a sorozatot nézve. Lehet, hogy képregényben jobban oldották meg, de itt csupán Rick és Negan szembeállásáról szólt az egész, és ők gyűjtöttek maguk köré segítségeket más telepesek segítségével.

vlcsnap-2018-04-16-13h14m50s730

Sajnos ez az évad szétcsúszott és a középszerűség homályába veszett. Tud ennél jobbat is ez a sorozat, de talán majd jövőre. Mindig jövőre. Maradok nézője, mert számomra van valami guilty pleasure ebben. Az évadzáróra 7/10-et adok a szép szálelvarrások miatt, és a történet lezárására, de az évad 5/10. Ez jött ki a trakton adott pontjaim átlagából. A nézők is érzik a minőséghanyatlást, de egyelőre még így is bőven nézettebb, mint bármi más a csatornán.

Ui: El kéne kezdenem olvasni a képregényt…

The Walking Dead – Vége a 8.évadnak” bejegyzéshez 3 hozzászólás

Hozzászólás