The Walking Dead 8×10 – Családom, darabokban

Annyira rossz érzés, hogy látom a potenciált folyamatosan a sorozatban, de tehetségtelen írók ülnek a székekben, ezért nem tudják kihasználni. Ez a rész is hemzsegett a lehetőségektől, és csupán egyet sikerült kihasználni. Az is csak a végső párbeszéd volt. Na de innentől már spoilerezek.

vlcsnap-2018-03-05-16h10m35s721

Miért kell erőltetni a művészieskedést? Ez ilyen Tarantino féle megoldás akart lenni? Kiírjuk a neveket, hogy két reklámszünet között kiemeljünk valakit. Csak épp nem futottak össze a szálak, és amúgy sem volt semmi értelme. Megint a szeméttelepesek… Most komolyan, mi olyan különleges bennük, hogy oda megy Rick, meg Simonék is? Mindenki őket akarja. Illetve akarta, mert Simon lerendezte a dolgot. Nem sajnálom őket, felesleges köröket futottunk velük folyamatosan. Most az amazonok lesznek vajon az új szemetesek? Az amúgy megvolt, hogy Simon megemlítette a helikopterleszállót? Ha jól emlékszem, akkor valahol a 8×06 végén láttunk egy helikoptert. Szóval rejt még valami titkot az a szemétkupac.

vlcsnap-2018-03-05-16h03m02s659.jpg

Enid és Aaron cliffhangerét elég olcsó húzással oldották fel. A két karakter között megvan a kémia, ráadásul mindketten vesztettek el fontos személyt, bár ezt Enid még nem tudja. Csak az a gond, hogy az írók ezt sem tudják kihasználni. Ott van a potenciál egy tök jó kapcsolat felépítésére, de folyamatosan elpuskázzák a lehetőségeket.

Rick zoom

Végül Rick. Valami hihetetlenül nevetséges volt a rész elején látott hirtelen zoomolás. Készítettem is belőle gifet. Ellenben az epizód végén lévő beszélgetése Negannel szerintem baromi erős volt. Azért csak elolvastam volna azt a levelet, amit Carl írt, de talán még sor kerül erre. Két ellentétes pólus, akikben Carl volt a közös. Valószínűleg az ő halála miatt nem fogja tudni megölni egymást az évad végén Rick és Negan. Szóval az ő beszélgetésük mentette meg a részt a felejtéstől. Habár előreléptünk, mert a szemetesek kikerültek a képből, de ezt 10-15 percben le lehetett volna rendezni egy komplett rész helyett.

Hozzászólás