Brooklyn 99 – Az 5.évad feléhez érve

Őszintén, nem voltam elájulva a Brooklyn 99 4.évadától. Talán a leggyengébb évad lett, aminek még az sem tett jót, hogy 4 hónapos szünetet tartottak. Idén viszont mintha észrevették volna a hibákat, és azokat korrigálták volna, csakhogy egyértelműen fárad a sorozat. Csak azt sajnálom, hogy pont a 99.rész volt az emlékezetes, egész csapatot összerántó, és nem pedig a kultikus 100. Bár, ha belegondolunk, pont ez a 99-es szám a sorozat védjegye, úgyhogy ezen nem is akadok fenn.

vlcsnap-2017-12-18-00h03m41s915.jpg

Szerencsére idén csak két részen át tartott a cliffhanger közvetlen feloldása, a börtönben. Mondjuk okkal tartott addig, és jobb is, hogy nem húzták tovább. Kár, hogy nem sokat foglalkoztak a rejtélyes emberrel és Jake börtön traumájával többet, csupán a félévad fináléban. Utána is jó rész jött emlékeim szerint, de az idei rablásos rész indította el igazán a sorozatot újra a helyes úton. Egy sima epizódnak indult, aztán a végén a lánykérés borított mindent. Nagyon megleptek azzal, hogy ilyet megléptek. Ahhoz képest, hogy attól féltem, hogy Jake és Amy szakítanak, nem futották le ezt a kört az írók, és ezért hálás vagyok. A lánykérés egyébként nagyon aranyos volt, és ott volt olyan kémia a két szereplő között, amit amúgy nem érzek.

vlcsnap-2017-12-05-12h13m18s848.jpg

Mert ez a bajom még mindig a sorozattal. Habár én is szurkoltam Jakenek és Amynek, mióta összejöttek, nem érzem, hogy meglenne kettejük között a kémia. A csók pillanatok is elég furák. Mintha a két színész tartana egymástól. Viszont ezt idén ellensúlyozni tudták a sok közös pillanattal, amik nagyon kellettek. Mondjuk elég szomorú, hogy ehhez kellett az eljegyzés, de ha ez kellett, hát ez kellett. Amikor viszont kiderült, hogy az esküvő májusban lesz, akkor összeráncoltam a szemöldökömet, mert egy újabb olyan sitcom, ami arra épít fel egy teljes évadot, hogy két főszereplő összeházasodik. Annyiszor láttunk már ilyet. Igazán túlléphetnénk ezen.

A félévad plusz pontjait eddig Hitchcock és Scully kapják. Az írók nagyon ráéreztek a két karakterre, mert szinte minden részből fel tudnék emlegetni egy-egy jó pillanatot, vagy beszólást tőlük. Valahol örülök, valahol pedig szomorú vagyok, hogy Gina nem szerepelt egészen a 10(0).részig. Bírom a különcségét, de néha tényleg sok már. Viszont ennyire elhanyagolni a szülési szabadság miatt? Átestek a ló túloldalára. Ráadásul annyira meg sem lett magyarázva a sorozatban a nélkülözése. Az előző évad végén szólt, hogy terhes, és eltűnt. Az is egy elég furcsa szál volt, mivel az utolsó pillanatig azt hittem, hogy csak viccel. Amikor visszatért, akkor egyből felpezsdült a sorozat. Kell ő ide.

vlcsnap-2017-12-08-00h51m59s852

Összességében tehát ismét pozitív irányba billent a mérce, ami az élvezhetőséget illeti, és így hetiben nézve sem volt semmi problémám a részekkel, nem úgy, mint tavaly. Charles továbbra is zavaró néha, Rosanak örülök, hogy szakított az extrém fura pasijával, bár a coming outja kicsit erőltetett volt az egyenjogúságra kikacsintva, és a kapitány is beleillik a lökött őrs képébe, bár hiányzik a . Az viszont továbbra is zavar, hogy ennyire kiparodizálják és idiótának állítják be a rendőröket. És az évek során egyre inkább eltúlozzák a karaktereket. Ha kicsit még árnyalnának rajtuk, és reálisabbá tennék őket, akkor egy teljesen korrekt heti 20 perces mókaként mehet még tovább a széria.

Hozzászólás