Abbott Általános Iskola – 3 rész után

Itt van a szeptember 1-je, és sokaknak kezdődik az iskola. Én ugyan nem vagyok már diák, de összességében jó emlékeim vannak róla, és talán pont ezért szeretem a sulis sorozatokat. (Persze az is megeshet, hogy ezek a szériák szépítették meg az emlékeimet az iskolával kapcsolatban.) Az Abbott Általános Iskola (vagyis Abbott Elementary) ráadásul az egyik kedvenc műfajomban, áldokumentarista vígjátékként készült el, vagyis a szereplők tisztában vannak vele, hogy veszi őket a kamera, és előszeretettel néznek bele, áttörve azt a híres negyedik falat.

Rég volt már áldoku sorozat. Legalábbis ami széles körben ismert lett. Az Officet (a Hivatal címért valakit elő kell állítani, mert bődületes baklövés), és a Városfejlesztési Osztályt nem kell bemutatni senkinek. De Magyarországon is volt próbálkozás a Munkaügyek, de főleg inkább a Fapad részéről. Utóbbi nekem tetszett, bár bevallom azt se néztem végig, pedig pont azt a humort képviselte, és olyan karakterekkel, amit szeretek. Kár, hogy nem kapott folytatást.

Az Abbott Általános Iskola egy iskola mindennapjait mutatja be, a tanárokat helyezve a középpontba, akik nincsenek megbecsülve, se megfizetve, de szeretik a hivatásukat, és ezért mindent megtesznek a diákokért. Ide érkezik egy stáb, hogy bepillantást nyerhessünk az életükbe, valamint egy helyettesítő tanár is, hogy vele együtt fedezhessük fel a tanárok közötti kapcsolati hálót, és az iskola életét.

Ez így unalmasan hangzik, pedig igencsak jól csinálja a sorozat, bár a humor terén van még mit erősíteni. A karakterek rendben vannak, gondolom majd kiforrják magukat, és megtalálják a személyiségüket, a helyszín jó alap rengeteg változatos sztorihoz, csak több humorforrásra lenne szükség. Eddig a karbantartó hozta a legtöbb megmosolyogtató pillanatot.

Biztos, hogy végignézem az 1.évadot, főleg mivel a Disney+on magyar szinkronnal is elérhető, és a folytatás is már zsákban van, szeptember 22-én kezdődik is. Addig igyekszem befejezni, és remélem írok is róla, amikor már egyben látom, hogy mit akartak elmesélni a készítők.

Hozzászólás