Trigger Point: Kezdett az 1.évad

Jed Mercurio neve ismerősen csenghet, hiszen hozzá fűződik a Line of Duty, vagy épp a Bodyguard. Ezúttal pedig egy kirobbanó, vagyis pont, hogy nem robbanó sorozattal érkezett, ahova hozta magával, a lassan az angolok akcióhősnőjévé avanzsáló Vicky McClure-t, aki most egy bombaszakértő bőrébe bújt. Az alap tehát adott, és a végeredmény is többé-kevésbé jóra sikeredett. Szerintem nem fog akkora sikere lenni, mint a fent említett két sorozatnak, de ne kiabáljuk el előre.

Először kezdjük a pozitívumokkal. A pilot egy pillanatig sem ereszt, pattanásig feszítik a húrokat, és a szorongató érzés a mellkasban, ami egy ilyen helyzetben rátelepedik az emberre, tökéletesen át tudta adni. Már rögtön az első részben bevetettek mindent, hogy becsábítsák a nézőket. Pörgő történet, megtévesztés, és az a helyzet, hogy nem mindegyik főszereplő éli meg a játékidő végét, ami abszolút sokkoló volt. A cliffhanger pedig egy igencsak meglepő húzást hozott.

De hogy azért nem minden válik instant sikerré, amihez Jed Mercurio hozzáér, az jól mutatja, hogy mennyi bökkenő volt a részben. Több csavar is volt a történetbe, konkrétan mondhatni több bomba, szerintem ez egy kicsit sok volt, és már el lett túlozva. Értem, hogy 45 perc a játékidő, de akkor karakterizáljunk többet!

Karakterizálás is volt, de nem sült el túl jól. Természetesen muszáj, hogy legyen a főszereplőnek egy szerencse vágója, mert hát mi mása lenne egy jó bombaszakértőnek. Ment az erőltetett poénkodás, a közös kézfogás, amik iszonyú sablonosnak hatottak, mégha ezzel azt is akarták bemutatni, hogy milyen régóta jóban vannak. Néhány mondatnál úgy éreztem, hogy csak azért adták a színészek szájába, hogy legalább valamennyire is tudjunk kötődni az amúgy teljesen steril karakterekhez. Aztán a protokoll. Leveszi a sisakot szinte minden alkalommal, amikor hatástalanítani kell. Ez nem bátorságra vall, hanem ostobaságra. Akkor minek veszi fel előtte?

Voltak tehát butaságai, de az vitathatatlan, hogy még így is jobb, mint manapság a legtöbb akciósorozat. Profin elkészített, és a végletekig feszült jelenetekkel, mégha ez a logika rovására is ment. A végén lévő robbanásra ugyan valamennyire számítottam, mert nagyon érezhető volt, de hogy ez az egyik főszereplő életébe is kerül, aki ráadásul series regular, na arra nem számítottam. Mondanám, hogy lehet, hogy túlélte, de elég egyértelmű volt, hogy nem. Szóval talán flashbackek révén látjuk még őt. 7/10 a kezdésre.

Közben már kijött a 2.rész is, és az inkább a karakterekre fókuszált, és kezdődő nyomozásra, de az már nem jött be ennyire. Szerencsére csak 6 rész, szóval ha nagyon nem fog untatni, valahogy végignézem, ahogy a The Capture-t is. Hasonlóra számítok itt is. Jó pilot, utána 3-4 rész lassú haladás, és a végére egy erős, de legalábbis jó finálé.

Trigger Point: Kezdett az 1.évad” bejegyzéshez 2 hozzászólás

Hozzászólás