Strike Back – A 8.évad elé

Véres Valentin nap érkezik, ugyanis február 14-én (itthon 15-én hajnalban) kezdődik a Válaszcsapás utolsó évada, amit (tudtommal) teljes egészében Horvátországban forgattak. Erre hangolódva lássuk, hogy mi vár ránk az első 6 részben, ugyanis kaptunk összefoglalókat ezekhez az epizódokhoz. (Vannak benne elég fura dolgok.)

StrikeBack8poster

Aki nem akar masszív spoilerekbe futni, annak itt van az előzetes. A tovább mögött pedig a már említett epizódleírások, meg egy videó az 1.részből.

És még egy részlet az 1.részből:

8.ÉVAD 1.RÉSZ (magyar idő szerint Február 15.):

A 20-as részleg tagjait – Novin-t (Alin Sumarwata), Wyatt-et (Daniel MacPherson), Mac-et (Warren Brown) és Chetri-t (Varada Sethu) – Coltrane hadnagy (Jamie Bamber) újra összehívja, hogy megmentsék Dr. Helen McCluskey (Lucy Russell) biokémikust, akit túszul ejtett az albán maffia Kosovoban. A mentőakció során egy baljós összeesküvésre is fény derül, ugyanis egy hadászati vírus lett kitenyésztve, amit a 20-as részlegnek kell megtalálnia, mielőtt a lopott biofegyvert az albánok megszereznék. A nyomok Velencébe vezetnek, ahol az alvilági vezér Edon (Goran Bogdan) találkozót szervez egy potenciális vevővel. Eközben Coltrane megpróbál információt szerezni Edon sofőrjétől, Jovantól (Tomi May), akinek meggyőződése, hogy már találkoztak korábban egymással.

Írta: Jack Lothian; Rendezte: Paul Wilmshurst.

8.ÉVAD 2.RÉSZ (magyar idő szerint Február 22.):

Edon (Goran Bogdan) és a fia, Loric (Maxim Baldry) közti viszályt követően, a 20-as lecsap a családi vállalkozásra, annak reményében, hogy megtudják a biofegyver helyzetét Lorictól, aki önszántából elvezeti őket Edon és a dzsihadista testvérek, Zayef (Alec Secareanu) és Mahir (Bamshad Abedi-Amin) közötti cseréhez. Eközben a Demachi és Vironi családok közti esküvői megbeszélésen Mac (Warren Brown) fontolóra veszi az előléptetést, amit Coltrane (Jamie Bamber) ajánlott fel neki. Wyatt (Daniel MacPherson) szakmai becsülete veszélybe kerül.

Írta: Jack Lothian; Rendezte: Paul Wilmshurst.

8.ÉVAD 3.RÉSZ (magyar idő szerint Február 29.):

A 20-as részleg Tel Avivban találja magát, ahol Kogan (John Albasiny) – egy orosz kutatóintézet korábbi biztonsági főnöke – egy halálos katonai technológiával menekül, és a terve az, hogy eladja Zayef-nek (Alec Secareanu) és Mahir-nak (Bamshad Abedi-Amin). De amikor a csapat Kogan nyomába ered, az eszköznek nyoma veszik egy közismert izraeli gengszter kezében, aki még jobban megbonyolítja a szálakat. Szerencsére a 20-as egy jól képzett – és jól informált – baráttal találkozik.

Írta: Jack Lothian; Rendezte: Bill Eagles.

8.ÉVAD 4.RÉSZ (magyar idő szerint március 7.):

Novin-nak (Alin Sumarwata) együtt kell működnie Topal-lal (Arty Froushan) és Danny-vel (Daniel Donskoy), mivel Spencer (John Michie) ultimátumot ad a csapatnak. Zayef (Alec Secareanu) és Mahir (Bamshad Abedi-Amin) közti kirobbanó összecsapást követően, Spiegel (Jacob Fortune-Llyod) megfenyegeti, hogy lefújja a 20-as Tel Aviv-i akcióját, majd később a csapat válaszút elé érkezik, amikor a helyi rendőrökkel összetűzésbe kerülnek. Eközben a 20-as Zarkova-val (Yasemin Kay Allen) kötött szövetsége súlyos kockázatot kezd jelenteni.

Írta: Jack Lothian; Rendezte: Bill Eagles.

8.ÉVAD 5.RÉSZ (magyar idő szerint március 14.):

Amikor Zayef (Alec Secareanu) búvóhelyére fény derül, a 20-as rajtaütése olyan konfrontációhoz vezet, amikor Mac-nek (Warren Brown) meg kell tagadnia a parancsot, hogy a csapata megússza épségben. Gyanítva, hogy Zayef az ellopott katonai technológiával Münchenbe, az ENSZ konferenciájára tart, a 20-as nyugatnak veszi az irányt, ahol a végső összecsapás eddig nem látott méreteket ölt.

Írta: Jack Lothian; Rendezte: Jonathan Jones.

8.ÉVAD 6.RÉSZ (magyar idő szerint március 21.):

Hosszú idő telt el a müncheni incidens óta. Wyatt (Daniel MacPherson) és Novin (Alin Sumarwata) újra találkoznak Mac-kel (Warren Brown), aki azóta kilépett a hadseregből. De miközben látszólag idilli életet él a feleségével és a lányával, az erőszak múltja – és a félelem, hogy a tettei feleslegesek voltak – kísérteni kezdik.

Írta: Jack Lothian; Rendezte: Jonathan Jones.

Minden esetben a forrás: HBO

Hozzászólás