Supernatural – A 15.évad szünetre ment

Ez az igazi nagy szünet, nem a téli, ugyanis most 2 hónapig nélkülöznünk kell a Winchester tesókat. De fájó ez a hiány? Nem igazán vagyok megelégedve a látottakkal, de talán elnézőbb lennék, ha nem az utolsó évadról beszélnénk. De bizony ketyeg a visszaszámlálás, és a szálak nem igazán varródnak el. Nem is főleg ennek az évadnak a főbb eseményeinek a lezárását várom, hanem inkább a korábbi események és kérdőjelek megválaszolását. Amire meg válaszoltak, arra meg gyengén. Lássuk, hogy mire is húzom a számat.

SupnatS15_1

Kezdjük azzal, hogy a legnagyobb problémám, hogy nem tudom komolyan venni Istent… pardone Chuckot, mint főgonosz. Egyszerűen az az érzésem, mintha ez az egész csak egy poén lenne, amit rajta kívül senki nem ért. Komolyan azt várom, hogy egyszer csak közli, hogy ez csak egy vicc volt, vagy így akarta a tesókból kihozni a maximumot.

Ez az “Isten elvette a szerencsénk, ezért folyamatosan vicces balszerencsés esetek fordulnak elő velünk” dolog nagyon gáz volt. Értem, hogy így akarták könnyedebbé tenni az amúgy is semmilyen sztorit, de ez egy fél epizód erejéig lett volna érdekes. Azt is értem, hogy ez a szokásos útja a hősöknek, hogy el kell bukniuk, hogy onnét felállva tudjanak győzedelmeskedni, de akkor írják meg jobban!

SupnatS15_2

Ha már írás. Az egy dolog, hogy Cass nem kap idén semmi főbb célt, mert ezt már megszoktuk. De Dean is csak depizik, Sam meg kapott egy halálból visszahozott random mellékszereplőt, mint szerelmi szál. Pont Jarednek kellett ezt eljátszania, aki láthatóan vagy nem tud színészkedni, vagy Jensen mellett tűnik nagyon rossznak, vagy magasról tesz már a sorozatra, és csak azt várja, hogy vége legyen. (Hiszen már van jövőre is biztos munkája. Ő lesz a rebootolt Walker, a texasi kopó.) A Purgatórium egy vicc volt, a harcot nem mutatták, az a teljes rész felesleges volt. A filler részek nem működnek, ráadásul egy fikarcnyi közük sincs a főszálhoz, amivel valószínűleg 1.évados hangulatot akartak, csak ez már nem az a darkos sorozat, mint az ősidőkben.

De elég a fanyalgásból! Rowena, mint a Pokol Úrnője, szerintem nagyszerű húzás. Jack is back, avagy Jack is végre visszatért az Ürességből. Bár ezt kicsit túl sokáig húzták, vagy eleve nem kellett volna megmutatni, hogy felébredt odaát. Talán mostantól beindulnak az események általa. Michael/Adam is visszatért, és nem volt rossz az ő játéka sem. Kár, hogy csak így eltűnt. És a 11.rész olyasmi motw rész volt, ami tetszett! Minden karakter hozta a kötelezőt, volt egy kis mitológia, és haladtunk is a történettel. Na ugye, hogy tudnak az írók, ha akarnak!

SupnatS15_3

 

Próbálnék reménykedni, hogy mostantól jobb lesz már az évad, de eddig is ezt tettem, és nem hozta az elvárásokat. Ahogy Chuck is mondta “Sammy lost his hope.” Hát nem csak ő. Eddig körülbelül 5/10 ez a félévad, és a 11.rész volt 7/10. A többi majdnem értékelhetetlen.

Hozzászólás