Supernatural 15×01 – The Famous Final Scene

Ezzel a “Híres utolsó jelenet” Bob Seger dallal indult útjára a Winchester testvérek utolsó szezonja, ami az előzőhöz hasonlóan 20 részes lesz. Számos visszatérő szereplő már be lett jelentve, akik közül egy-kettőt izgatottan várok, mert hosszú évek óta várt elvarratlan szálakra adhatnak végre választ. De ne rohanjuk ennyire előre, mert a főszereplőktől elég szorult helyzetben búcsúztunk el május végén, egy igencsak grandiózus fináléban. Lássuk, hogy merre haladt tovább a történet.

vlcsnap-2019-10-13-10h32m49s056.png

Természetesen nekem is megvolt a teóriám arra, hogy mi fog történni ebben az évadban, és hová futhat ki az évad, illetve immáron a sorozat, de ezt majd a sorozatfinálé után leírom, amikor kiderül, hogy igazam volt-e. Most viszont már az meglepett, hogy az előző évad végi utolsó képkockát kicsit elcsalták a készítők, mert ott konkrétan az összes zombi ráugrott Deanre, Samra és Castielre, viszont ezt az évadot korántsem ennyire szorult helyzetből indították. Ráadásul mint kiderült, ezek nem is a klasszikus értelemben vett zombik voltak, hanem rodhadó testek, amiket megszálltak a Pokolból kiszabadult lelkek. És ez úgy tűnik, hogy egyelőre nem is globális probléma.

vlcsnap-2019-10-13-10h36m19s366.png

Szóval az írók is belátták, hogy eltúlozták Chuck csettintését, és most próbáltak kicsit butítani a dolgokon, hogy legyen esélyük a “team free will” gárdájának. Az is meglepett, hogy szinte az egész epizódot arra építették fel, hogy elmeneküljenek a helyszínről, és végig akciódús volt, ami némi hiányérzetet hagyott bennem.

A színészi játékot most egy külön bekezdésben kell taglalnom, ugyanis míg Jensen Ackless hozta a kötelezőt Misha Collins-szal együtt, addig Jarednél úgy éreztem, hogy elszokott a színészkedéstől. Megint elővette a kényszeredett mosolyt, a fura levegővételeket, és mintha elfelejtette volna a karaktere, hogy kapott egy súlyos lövést az előző évad végén. Néha odanyúlt a vállához, néha simán tudta mozgatni. Valamint a mellékszereplők is elég gyengék voltak. Aki viszont óriási meglepetés volt számomra az Jack. Sokkal jobban bejött ez a démonszállta verzió, a laza, pimasz stílusában, mint az ördög fia. El kell ismernem, hogy Alexander Calvert eddig se nagyon lógott ki színészileg a többi főszereplő közül, de most magasan ő lopta el a showt. Imádtam ezt az új karaktert! Valószínűleg vissza fog térni Jack is, de remélem sokáig fogjuk élvezni ennek a démonnak a társaságát.

vlcsnap-2019-10-13-10h38m06s366.png

Tetszettek az 1.évados visszatekintések, a régi szörnyek és szellemek visszahozása, de sajnálom, hogy csak azokat láttuk, akiket a 14.évad végén is. Tényleg csak a szellemek szabadultak ki és támadtak fel? Én azt hittem, hogy minden. Külön plusz pont jár a tényleges 1.évados képkockákért, remélem sok ilyet látunk majd még a szezonban, és kapunk még több klasszikus rockot.

vlcsnap-2019-10-13-10h37m33s364.png

Korrekt kezdés, amire 7/10-et dobtam szavazatként, de ahogy a srácok is mondták, még sok dolguk van, mert már csak 19 részük van, hogy minden mondat végére pont kerüljön. Úgysem fognak tudni minden rajongót maradéktalanul elégedetté tenni a sorozat végeztével, de remélem megpróbálják. A félévad-zárónál találkozunk, hogy megnézzük, mi volt az eddig bejárt út.

Hozzászólás