Jófiúk 1×01

Bevallom, a magyar sorozatokkal szemben mindig szkeptikus vagyok és hadilábon állok. Nem igazán tetszik a stílus, amiben elkészítik őket, valamint érzem bennük a magyar virtust. Tény, hogy a technika nagyon sokat fejlődött az elmúlt években, és elég jó már a képi világ, a magyarság gyermekbetegségeit nehezen vetkőzi le magáról a legtöbb sorozat. (Az Aranyélet pont hogy kivétel volt, bár azzal is elakadtam az 1.évadban. De esküszöm, egyszer folytatom!) Mielőtt belemennék a részletekbe, elöljáróban elmondom, hogy nem volt rossz ez a pilot, de…

vlcsnap-2019-09-04-21h01m51s099

A nyitójelenet a bankrablással szerintem fergeteges volt! Talán pont emiatt is maradtam és tartottam ki, mert az megfogott. Volt benne egy kis érzés a való életből (angolul tanulás), és egy kis ökörködés, szerencsétlenkedés. Imádom a szándékos káoszt és a fejetlenséget, és itt pont ez történt. Utána viszont fokozatosan kezdett untatni, és ez nem a három főszereplőn múlt, hiszen ők nagyon jók, a kémia is jó közöttük, teljesen rendben vannak. Sőt! Ha csak róluk szólna a sorozat, akkor megkockáztatom, hogy kötelezően nézős lenne.

vlcsnap-2019-09-04-21h01m27s311

De itt jön a problémám. Ez nem egy 20 perces sorozat, hanem egy 45-50 perces, ami szerintem ehhez bőven túl sok. És a felesleges időt sajnos magánéleti szálakkal akarták kitölteni, ami nem működött számomra. Talán Pokorny Lia volt az egyetlen, aki nem volt zavaró. Neki feltűnően fura volt a barna kontaktlencse. Ellenben a lány, és a szomszéd srác szála katasztrófa volt. Az egyikük nem volt hiteles, a másik ripacs volt. A főnök még csak-csak elment, de ő sem volt vicces. Mihályfi Balázs pedig miért erőlteti ezt a tágra nyílt szemet? Egyszer vicces volt, de sokadjára már nem. Tehetségesebb színész annál, hogy csak ennyi legyen az arcjátéka.

vlcsnap-2019-09-04-21h03m31s875

Az intro nagyon kis gagyi, a szereplők nevét nincs időm elolvasni, de ez nem zavar annyira. A heti eset elment, a megoldása végül is tetszett, de ez is pörgősebb lett volna 20 percben. Ott van pozitív példaként a Brooklyn 99. Az egyetlen, ami miatt lehet, hogy nem tartok ki az évad végéig, az a játékidő. Még adok magamnak 1-2 részt, aztán ha továbbra is ezek lesznek a problémáim, akkor hiába jók a fiúk, el kell köszönnöm tőlük. Főleg ha más sorozatokra is rátalálok. A kezdés olyan 5/10, ami nem annyira rossz ám, de a mellékszálak nélkül erős 7/10 lenne, ami már majdnem 8/10. Potenciál van benne, majd kiderül, hogy hogyan élnek vele.

Hozzászólás