Supernatural – Vége a 13.évadnak

Egészen elképesztő leírni, hogy a Supernatural 13 év után is szórakoztató, meglepő, fordulatos, és még mindig tartogat magában kiaknázatlan területeket. 1-2 évadnyi történet még biztos van a sorozatban. Ez az évad is bebizonyította, hogy van létjogosultsága a létezésének. Sőt, megkockáztatom, hogy ha az évad második felében nem lett volna sok időhúzó rész, akkor az egyik legjobb évadról beszélhetnénk, így csak szimplán jó volt. A finálé pedig annak ellenére volt jó, hogy a korábbi interjúk révén, már eléggé egyértelmű volt, hogy mi lesz a cliffhanger. De nagyon tetszik a visszautalás a korai évadokra, és hogy nem térnek le az akkor kijelölt útról. Innentől vágjunk bele a spoilerekbe.

vlcsnap-2018-05-20-17h40m11s447.jpg

Kezdjük a hiányosságokkal. Jack jó és rossz közötti ingásával és az erejének felfedezésével foglalkozhattak volna többet. Kreálhattak volna belőle egy új Jézust, és reflektálhattak volna a Biblia ezen részeire. Aztán Asmodeus, mint a pokol királya, eléggé gyengécske lett, viszont hiába halt meg, úgy érzem, őt még viszont látjuk. És hát Castiel. Teljesen felesleges volt visszahozni ezért. Kicsit atyáskodott Jack felett, de érdemi történetet nem kapott ő sem. Ott volt a potenciál az Ürességgel, meg a másik világban lévő nácira hajazó Cas-szel, de egyikkel se kezdtek semmit. Bár elejtettek egy mondatot, ami belengethet valamit a következő évadra, és csak reménykedni tudok, hogy kezdenek is vele valamit, mert így elpazarolni Misha színészi tehetségét, elég ordas nagy bűn.

vlcsnap-2018-05-05-00h41m45s766

Ami viszont tetszett, és ebben a Supernatural magasan úgy érzem, hogy a legjobb, azok a karakterek. Dean és Sam mellett a Lucifert alakító Mark Pellegrino olyan szemtelenül jól hozta a Sátánt megint, hogy minden képernyőn töltött másodpercével ellopta a showt. Imádtam! Nagyon örültem Bobby visszahozásának is, és Maryt se kívánom már vissza a Mennybe. Ezek mellett láttuk Kevint is felbukkanni, Roweena is visszatért a hamvaibó (szó szerint), valamint Charliet is visszakaptuk a felújított verziójában. Úgy érzem, hogy ezek azért történtek, hogy kicsit helyrehozzanak valamit a korábbi showrunnerek hibás döntéseikből. Azt is megértettem, hogy akkor kellettek a sorozatnak ezek a halálok, hogy legyen tétje a dolgoknak, de tényleg a legjobb mellékkaraktereket sikerült eltüntetni. Ha már itt tartunk, óriási pacsi Gábrielért is, bár ő is valószínűleg már az Ürességben alussza örökké tartó álmát. De vele kapcsolatban is megnyugodtam, mert megkapta a kellő játékidőt. Talán egy kicsit túl sokat is.

vlcsnap-2018-05-20-17h30m20s546.jpg

Az évad tehát oda futott ki, hogy végül sikerült megmenteni az embereket az alternatív univerzumból, viszont Mihály is átjött. Jack és Lucifer már majdnem úgy elindultak boldogan élni, amíg meg nem halnak, mint Chuck és Amara, de az élet és Mihály közbeszólt. Itt már-már tapsoltam örömömben, amikor bejátszották az 5.évados mondatokat, hogy Dean Mihály és Sam Lucifer, és nekik meg kell majd küzdeniük egymással. Nem felejtették el az írók, hogy mit is akart az eredeti showrunner. Bár azt hittem, hogy miután Dean magába engedte Mihályt, Sam ugyanezt megteszi majd Luciferrel és a kettejük csatájáról fog szólni a 14.évad, leredukálták a dolgokat csak Deanre. Ami nem probléma, hiszen Jensen Ackles már így is kimagasló színészi teljesítményt mutat a sorozatban. Jövőre jöhet a skizo Dean, a saját személyiségével és Mihállyal. Remélem nem rendezik le 2-3 rész alatt, mint a Deanmont… És hát Lucifer meghalt, amit a FOX már elspoilerezett, hiszen elkaszálta a Lucifert. (haha…) Amúgy az az arkangyaltőr ha előbb előkerül, akkor sok problémát megoldott volna.

vlcsnap-2018-05-20-17h30m51s684.jpg

Még pár sort hadd szenteljek a Wayword Sisters backdoor pilotra, ami ugye a 13×10 volt. Sikerült összeszedni azt a pár mellékszereplőt, akiket utálok ebben a sorozatban, úgyhogy nem is bánom, hogy nem lett belőle sorozat. Viszont Claire és a dreamwalker csaj nagyon jók voltak, működött közöttük a kémia, úgyhogy miattuk sajnálom csak. Elvileg jövőre is kapunk velük egy részt. Jaj ne…

vlcsnap-2018-05-20-17h29m04s919.png

Az évad tehát várakozásaimon felül tudott teljesíteni az alternatív univerzumnak és a sok visszatérő szereplőnek hála, és nem tudom mikor osztottam ki ennyi magas pontszámot, mint idén. A Halálos rész az évad elejéről nagyon jó volt, valamint itt a végén is, az utolsó 3 epizóddal eléggé odavágtak a minőségnek, és 13×21-re meg is adtam a 9/10-et. A finéléra sajnos csak 8/10 jutott, mert voltak hiányosságok, de szerintem egy ilyen idős sorozattól ez a színvonal döbbenetesen jó. Összességében a Trakt-os pontszámok átlaga alapján 7/10 a 13.évad, de ez visszagondolva, az egészét nézve az erősebbik fajta, mint a tavalyi, ahol az évad feléig, az írók azt se tudták, hogy mit akarnak. Természetesen ott leszek az októberi premiernél, és heti 40 percnek tökéletes ez a sorozat. Csak így tovább!

Ui: Bobby dumája arról, hogy valójában nálunk van világvége valami elképesztően zseniális volt!

“Lássuk, jól értem-e… Olvad a sarki jég. A film, amiben a nő kufircol egy hallal Oscar-díjat nyert, és az az idióta abból a béna valóságshow-ból lett az elnök… És ti a mi otthonunkat hívjátok Világvége-világnak?”

Ui2: Supernatural-finálék:

1.évad: Egyik tesó áldozatot hoz – Autóbaleset, Dean meghal
2.évad: Elszabadul valami rossz – Kinyílik a Pokol Kapuja
3.évad: Egyik tesó áldozatot hoz – Dean meghal
4.évad: Elszabadul valami rossz – Kiszabadul Lucifer
5.évad: Egyik tesó áldozatot hoz – Sam beleugrik a Ketrecbe Luciferrel a testében
6.évad: Elszabadul valami rossz – Castiel végtelen erővel a Leviatánokkal a testében
7.évad: Egyik tesó áldozatot hoz – Dean a Purgatóriumba kerül
8.évad: Elszabadul valami – Az angyalok lezuhannak a Mennyből
9.évad: Egyik tesó áldozatot hoz – Dean meghal, démon lesz belőle
10.évad: Elszabadul valami rossz – A Sötétség, vagyis Amara elszabadul
11.évad: Egyik tesó áldozatot hoz – Lelövik Samet
12.évad: Elszabadul valami rossz – A nefelim, vagyis Jack megszületik
13.évad: Egyik tesó áldozatot hoz – Dean a testébe engedi Mihályt, aki átveszi felette az uralmat

Hozzászólás