The Walking Dead 8×07 – Szobrot Rickről!

Az oldalváltások részén vagyunk túl, és én élvezettel néztem, pedig megint semmi kedvem nem volt belekezdeni az epizódba. Lehet, hogy nem újráznám szívesen, de érdekes, hogy milyen karakterfejlődéseket láthatunk kibontakozni. Karakter? Fejlődés??? Micsoda? A Walking Deadről írok még mindig? Bizony!

vlcsnap-2017-12-04-18h36m28s932.jpg

Nem kell megijedni, a Walking Dead nem lett minőségi sorozat, csupán úgy érzem történt egy-két olyan oldalváltás, ami felkavarhatja az állóvizet, és jót tett pár karakternek. Kezdjük Rickkel, akinek tényleg nem volt semmi titkos terve. De azért Ádám kosztümben lenyomott egy járkálóval pár katonát, és sakkot adott a királynőnek, aki azonnal beadta a derekát. Ejha, Rick aztán ért a tárgyaláshoz! Micsoda meggyőző erő! Egyedül, majdnem pucéran kicsikarta a szövetséget a kukásoktól. Én továbbra sem hiszek abban, hogy Neganék ellen vannak, de majd meglátjuk. Amúgy azon elnevettem magam, hogy az ajánlatba bevonta a kukásasszony, hogy Rickről szobrot készít. Beteg emberek ezek.

vlcsnap-2017-12-04-19h00m36s806.jpg

Darylék is akcióztak kicsit, csak hogy tönkretegyék a jól kidolgozott tervet, mert így túl könnyű lett volna. Ráküldtek egy kukásautót (megvan az utalás?) a Menedékre, aminek az oldalán egy lyuk keletkezett. Kicsit úgy éreztem, hogy ez egyfajta revans volt a 6.évados kerítésdöntésre. Most kivételesen nem idegesített annyira Tara, Rosita meg teljesen karakteridegen volt. Így akarták érzékeltetni a fejlődését? Kétlem, hogy Sasha halála így megváltoztatta.

vlcsnap-2017-12-04-18h58m17s732.jpg

El is érkeztünk a rész igazán érdekes pontjához. Érdekes lenne? Számomra az volt. Egyrészt úgy éreztem, hogy az írók végre megtalálták Eugene szerepét a történetben, másrészt a karakter is rájött, hogy mit akar. Durva azért, hogy Negant mennyire nem érdekli, hogy körülötte mindenki cserben hagyja, és az ellenségtől elrabolt ember az egyetlen, aki kitart mellette, sőt próbál segíteni. Abban teljesen biztos vagyok, hogy Eugene felvette a beszélgetést közte és Dwight között, amivel le fogja buktatni az évad második felében az árulót, és valószínűleg aláíratja a végrendeletét is. A Gabriel atyás jeleneteket nem értem miért kellett beletenni, illetve magát az atya betegségét sem tudom, hogy honnét kaparták elő még korábban. A lényeg, hogy Eugene még kemény ellenfele lehet Rickéknek a jövőben, és jobban tetszik ez a felállás, mint amikor csak állt és reszketett a másik oldalon. Ezt a tendenciát folytathatnák a továbbiakban is, hogy akivel nem tudnak mit kezdeni Alexandriában, Hilltopban, vagy a Királyságban, akkor azt rabolja el Negan, és faragjon belőle embert.

Jövő héten félévad finálé, és egy kicsit elégedettebb vagyok már most az idei teljesítménnyel, mint a tavalyi toporgással, de ez a sorozat már tényleg nem olyan jó, mint régen. Volt olyan, hogy valaha jó volt? Talán Frank Darabont idején.

Ui: Továbbra is úgy érzem, hogy Rickék lázadása helytelen és torz képet mutat az embereknek. Az autós betörés konkrétan felért egy terrortámadással…

Hozzászólás