Apró hősök – Ten Inch Hero kritika

A független filmesek egyre inkább befutóban vannak manapság, hála az internet adta lehetőségeknek. Nem azért kezdem így ezt a bejegyzést, mert magam is közreműködtem már több független filmes ismerősöm projektjében, hanem már olyan méretek ölt ez az ágazat, hogy már én is felfigyeltem erre. A Ten Inch Hero is egy ilyen film végterméke, és el kell ismernem, hogy bármennyire is kevés pénzt szántak rá, a forgatókönyv és a film nagyon jó lett.
teninchhero.jpgVicces, mert ezt a filmet egy szintén független filmes ismerősöm ajánlotta, és gondolkodás nélkül adtam neki egy esélyt. Bár a főbb indokom Jensen Ackles (Odaát) és Danneel Harris (Tuti Gimi) volt. A film azonban már az első percekben megfogott a 2000-es évek hangulatával és zenéjével. Ugyanis az alkotás 2007-es.

01.png

Ami miatt igazán élveztem, az a karakterek. Nem kell várni ettől a filmtől semmi nagy dolgot, vannak nagyon jó és kidolgozott karakterek, akik között megvan a kémia, és ez totálisan működik. A sztori egy szendvicsezőben játszódik, ahol egy középkorú férfi, Trucker fiatalokat alkalmaz. Ide jelentkezik munkára Piper, és rajta keresztül megismerjük a többi ott dolgozót. Jensen Ackles figuráját muszáj kiemelnem, mert annyira zseniális, hogy sokáig emlegetni fogom. És a színész is nagyon jól játszik. Komolyan várom, hogy milyen szerepekkel fog előrukkolni Jensen a Supernatural után. És a pólói kreatívak, viccesek, és görbetükröt mutattak a világnak. Piper kapta a legtöbb játékidőt, akinek egy bonyolult és szomorú története van, de próbálja pozitívan látni a világot, és ezt a művészetben teljesíti ki.

ten-inch-hero.jpg

Nem akarok sokat írni a filmről, mert ezt inkább látni kell, de az nagyon tetszett, hogy az írók kitűztek egy témát, amit körbe akartak járni, és minden karakter kapott egy szeletet belőle. Konkrétan a szerelem és szex. Tehát ami a fiatalságot érdekli. Volt aki hibázott fiatalon és most bűnhődik, volt aki folyamatosan hibázik, de élvezi, volt aki csak vágyik egy normális párra, és volt aki csak vágyakozik. És mindezek végigvezetése, majd a végén a konklúzió pazar írói munkára vall. Az egyedüli dolog az nem tetszett, hogy Jensen figurája a film végén önmagát meghazudtolta és Zo karaktere kicsit felesleges volt. Apropó Piper szálának a befejezésénél van egy csavar, amin meglepődtem, ritkán látunk ilyet.

Szinkron nincs hozzá, de felirat van. Másfél órás a film, szóval gyorsan meg lehet nézni, és szerintem nem fogja senki megbánni. Úgy érzem hamarosan nekem is újráznom kell.

Plusz fanfact: Állítólag ezen film forgatásán jött össze Jensen Ackles és Danneel Harris, akik azóta házasok, és van három gyerekük.

Apró hősök – Ten Inch Hero kritika” bejegyzéshez egy hozzászólás

Hozzászólás