Yu Yu Hakusho – Anime ajánló

Rengeteg anime készült és készül is a mai napig, de azért tegyük szívünkre a kezünket, a régiek voltak a legjobbak, amik még az Animaxon és az A+on mentek. Az egyik ilyen nagy kedvencem a Yu Yu Hakusho – A szellemfiú volt, aminek az újranézésére vállalkoztam február hónaptól kezdve. A történet elején a főszereplő, Yusuke Urameshi azonnal meghal, elüti egy autó. A szellemvilágból érkezik hozzá Botan, aki Koenma, a szellemvilág vezetőjének az üzenetét közvetíti számára, miszerint ha teljesít különböző küldetéseket, akkor visszatérhet a testébe. Ez a sztori elég laposnak tűnhet, de higgyétek el, egyáltalán nem az. Yusuke szellemdetektív lesz, de a java csak most jön a tovább mögött.
9718404aa74f8a96104ee05bf13be770

Egyre több küldetést kell megoldania, ami közben csatlakozik hozzá Kuwabara, a suliban az egyik legnagyobb harcellenfele, de mégis barátja, Kurama és Hiei, akik pedig bűnözők tulajdonképpen, de a szívük mélyén mindketten a jó oldalt képviselik. Kurama a földi édesanyját védené mindenáron, Hieinek pedig van egy húga, így őneki ez az érzelmi gyenge pontja.

Team_Urameshi

A történet hihetetlenül összetett, és ezt csak most, felnőttebb fejjel vettem észre. Nagyon szépen adagolták és építették fel Yusuke szellemi erejét, az ellenfeleket, a csapat összekovácsolódását. Ugyanis Yusuke összpontosítani tudja a szellemi erejét az ujja végén, és mint egy pisztolyból, úgy ki tudja lőni azt. Ez a Reigan. Eleinte csak naponta egyszer, aztán ahogy képzi magát, egyre többször. A mellékszereplőket változatos ellenfelek legyőzése során ismerjük meg, és eléggé kidolgozottak. Az 1.évad tehát a karaktereket építi fel. Aztán megjelenik az évad végén a Toguro testvérpáros, akik a 2.évad amolyan főellenségei lesznek, ugyanis elkezdődik a Sötét Harcművészetek Viadala.

Nem is akarok sok időt a történet leírásának szentelni. A szellemvilágot és a démonvilágot egy új, azóta sem replikált változatban mutatja be, ami hihetetlenül ötletes, egyedi és kreatív. A karakterek jók, a harcok grandiózusak és bizony lehet izgulni, mert nem mindig a jó győz. 20 perc egy epizód, ami elég gyorsan elröppen. Mondhatni klasszikus anime, de nekem mégis az egyik nagy kedvenc. Jelenleg a 2.évad közepén tartok, és csak most kezdődnek az érdekes dolgok. Mindig tudnak rápakolni a tétekre és az ellenfelekre még egy lapáttal és ezért mindig meg tud újulni a sorozat.

Screenshot_7

Aki viszont ezek után bepróbálja, felhívom a figyelmét arra, hogy adjon időt a sorozatnak. Döcögősen indul be, de ha türelmes, akkor egy pörgős, csupaszív animet kap a végén. Youtubeon egyébként fent van az összes rész.

Hozzászólás