24: Legacy 1×07 – 06:00 p.m. – 07:00 p.m.

Terroristák az amerikai nép életére törnek. A feleségemet és a bátyámat elrabolták és a munkatársaimnak lehet, hogy mindkettőhöz közük van. Eric Carter tengerészgyalogos vagyok. Ez életem leghosszabb napja.

Valahogy így kellett volna kezdődnie a résznek, de az írók kihagyták ezt a magas labdát. Amúgy elővették a klasszikus, sokadjára lerágott csontokat, de a francba is, működött. Legalábbis aminek kellett, az működött annyira, hogy élvezzem a részt.
vlcsnap-2017-03-14-17h54m12s080.png

Tony Almeida jött, látott és győzött! Az ő visszatérése mindenképpen vérpezsdítő volt a sorozat számára. Kár, hogy amikor megjelent a képernyőn, akkor nem volt valami grandiózusabb zene. Amúgy az autós rablás másnak is ismerős volt? Csak mert a 7.évad pont egy ilyen jelenettel kezdődött. Szegény ostoba Logan elnök mit tett? Megölette Michellet, és azóta Tony megállíthatatlan darálógép. Sosem hittem volna az 1.évadban, hogy ő lesz az, aki a legtovább bírja és így megszeretjük. De most itt van, bár sok mindent eddig nem csinált. Kiderült a Rebeccaval való közös múltja, és persze megint előkerült a halott feleség, ami mozgatja Tonyt mindig előre.

vlcsnap-2017-03-14-17h55m12s817.png

John Donovan szenátornak meg nem bírnak normális szálat írni. Pedig simán beleférne a részbe. Nincs politikai szál tulajdonképpen. Sőt, az egész karakter felesleges. Pláne ha nem rendelik be a 2.évadot, ami eddig elég kétséges, mert 1.0-ás demo körül mozog, ami igencsak határeset. Visszatérve a szenátorra, egy jellemtelen semmi figura. Még azt se lehetne mondani rá, hogy jó karakter, mert nem csinált eddig semmit. A nyakkendőjében több mondanivaló van, mint benne. Ez lehet az írás, vagy a színész, vagy mindenki hibája.

De amúgy a rész teljesen korrekt volt. Egyre több játékidőt kap a CTU taktikai csapatának vezetője, amit helyeslek, mert őt bírom. Andy nem tudta belopni magát a szívembe, de kicsit Edgaros, szóval lehet szimpatizálni vele. Már aki tud. (Én ebből a sorozatból eddig senkivel nem tudtam.) Nicole és Isaac jelenetei szinte leperegnek rólam. Bevallotta a nagytesó Eric feleségének, hogy szereti, de ezt már lehetett sejteni. De körülbelül ők ennyiben ki is fújtak. Kíváncsi vagyok, hogy Aisha visszatér-e még.

vlcsnap-2017-03-14-18h09m29s530.png

Ericnek tehát cserét ajánlottak fel a terroristák. De mind Bin-Khalid első számú embere, mind pedig a csere nevetséges volt. Simán megölhettek volna mindenkit Andy kivételével, de nem, nekik el kellett engedni Nicolet és Isaacet, hogy majd újra elkaphassák őket. Nem értem. Eric is mindent 1 óra alatt akar megoldani, és sosem talál más opciót, csak amit felajánlanak neki. Ideje kreatívabbnak lennie, ha már egy katonáról van szó!

Tony miatt és mert haladtunk a történetben, megadom a 7/10-et, de akkor igazából az előző hetit le kéne vinnem 6-osra, a többit meg még lejjebb. Kezdem hülyeségnek érezni ezt a pontozást. Az a lényeg, hogy ez most már végre egy korrekt rész volt, a szezonpremier óta. Csak így tovább! (Amúgy mikor lesz már időugrás? Ugye nem megint a fináléban?)

Ui1: Tony jó gyorsan levette a gázmaszkot, miután beszállt Henry elgázosított kocsijába.

Ui2: Amikor Eric beszélt a Baghdad-i akciójáról, utána vágás volt, ami után hiányérzete maradt az embernek. Onnét kimaradt egy jelenet.

Ui3: Ahogy az 1.évadban, úgy itt is körülbelül ugyanakkor ment le a nap, és a főszereplő ugyanúgy belenézett.

Hozzászólás