24: Legacy 1×05 – 04:00 p.m. – 05:00 p.m.

Túl öreg vagyok én már ehhez? Ez volt az első gondolatom az epizód végén. Nem képesek meglepni az írók, pedig esküszöm, ebben a részben mindent megpróbáltak. Határozottan többet haladtunk, mint múlt héten, de vagy a plusz egy reklám, vagy az, hogy az akciót mindig a rész legvégére tartogatják, számomra elveszti a dinamikáját a résznek. Persze lehet, hogy ha egyben nézném, akkor más lenne, de akkor ne vetítsék hetiben. Értitek a problémám. Lássuk, ezúttal milyen már látott elemeket emeltek át a Legacyba a régi showrunnerek.
vlcsnap-2017-02-28-19h00m37s011.pngKezdjük ott, hogy a múlt heti cliffhanger teljesen felesleges volt, mert 10 perc után visszafordultak segítségért a CTU-hoz.  Ezért totálisan megérte leállítani a rendszert 5 percre. Maximum annyi lehet az indok, hogy Andynek lehet így szálat adni azzal, hogy most akkor kirúgták, vagy nem rúgták ki, de mégsem itt dolgozik, vagy mégis. És itt jön elő az első probléma. Nem érdekelnek a karakterek. Még maga Carter sem! Ezek a karakterek mondjuk úgy 10 évvel ezelőtt állták volna meg a helyüket. Kétdimenziósak. Van a csúnya gonosz terroristafiú, meg a hős jószívű exkatona. Manapság, amikor vannak sorozatok, amik teljesen karakterközpontúak, és nem is történik bennük más, csak a karakterek interakcióját nézzük, akkor jön a 24: Legacy, és visszalök minket a sötét középkorba.

Nem tudom, hogy castingbaki volt-e, vagy most ilyen kedvük volt az íróknak, de két olyan karakter is volt ebben a részben, akinek felemás volt a szeme. Íme egy kép kettejükről:
vlcsnap-2017-02-28-19h07m37s841.png

Nicole és Isaac maffiás szála annyira nem érdekel, de elmegy, ahogy Amira és tesója szála is. Utóbbinál mondjuk komoly előrelépés történt, mert Amira főzött egy húslevest testvéréről kiderült, hogy ő is a terroristákhoz tartozik, mert megkapta az aktiválási kódot. Szóval mostantól kezdve indulhat a buli! (végre)

Ha már ismétlődések. John apja eljátszotta a hülyét, mint anno a 2.évadban Roger Stanton. Azt hittétek, hogy nem fogok emlékezni, mi? Hát tévedtetek! Ezen persze a szenátor kiakadt, de legalább mutatott végre valami színészkedést Jimmy Smits.  Aztán ott volt az a jelenet, amikor Ericet utasították, hogy lője le Bent. (Én is ezt kérem már hetek óta, hogy valaki lője már le!) Hát Eric nem tette meg. Pedig azt hittem, hogy meghúzza a ravaszt, de üres lesz a tár, vagy hasonló. Azt próbáltak meglepni azzal, hogy az egyik random gorilla agyonlőtte, de inkább örültem, mint sokkolt volna. (Haha, nem kapott Ben néma órát!) Az írók szerintem itt jöttek rá, hogy ezen a karakteren, még a borotválkozás sem segített. Amúgy ugyanez a jelenet megismétlődött a végén is, Bin-Khalid fiánál is. Rátartotta a fegyvert az egyik emberére, majd leeresztette, de mégis lelőtte. Ez már évek óta nem működik.

vlcsnap-2017-02-28-19h33m59s972.png

Egy valamivel meg tudtak lepni az írók: hogy még mindig nem képesek túllépni a saját árnyékukon, a saját régi elavult ötleteiken. Ben például kinyithatós telefont használt. Ezt használtak a 24-ben majdnem végig. Basszus, elvileg ők a világ legjobb terrorista-elhárító alakulata, rendelkezzenek már valamilyen szuper kütyükkel. Komolyan olyan, mintha a Live Another Dayt nézném, csak itt egy résszel kevesebbet szenteltek a felvezetésnek. Még a történet is stimmel. Metró, most meg a fegyverkereskedő, aki még hasonlít is a LAD-os csávóra.

Az első rész kivételével (ahol 8/10-et adtam), mindegyik részre 6/10 volt a pontszám, és ez most sincs másképp. Nem képes jobb lenni ez a sorozat. Most először fordult meg a fejemben, hogy talán ez az évad kell ahhoz, hogy végleg elengedjem a 24-et? A sorozatot, ami az abszolút favorit. Vagy ennyire hiányzik Jack? Nem tudom, de valami változtatás kell. És jövő héten indulnak a támadások, mert az egyik terroristasejt megkapta az aktiválókódot. De kérdem én, ha 12 rész van, fele olyan hosszú történetet kell összehozni, ráadásul még lehetőség is van időt ugrani, akkor miért kell 4 részt (az elsőt nem számolom annak) időhúzásra és építkezésre elpazarolni? Elnézést, ha kicsit keserű lett ez az írásom, de ez a rész most kicsit kihozott a sodromból, hogy nem tudtam megint csak élvezni azt, amit elvileg szeretek.

Hozzászólás