Végre adaptálják Darren Shan regényét

Darren Shan a márciusi hírlevélében számolt be arról, hogy nagyon úgy fest, hogy sorozat fog készülni a Démonvilág című regénysorozatából. Eleve nem értettem, hogy eddig miért nem csapott le egyik streaming szolgáltató, vagy brit csatorna a könyveire, amikor a regényadaptációk virágkorát éljük, ráadásul a történet egyedi, és garantáltan nem olvastál még ilyet!

Mindenesetre úgy tűnik, hogy zöld utat kaphat, bár az író figyelmeztet, hogy még nagyon korai fázisban van a fejlesztés, és nem szeretné elkiabálni a dolgot. Én viszont örömmel számolok be róla, hogy végre valami történik. Ha pedig bejelentik hivatalosan, hogy érkezik, akkor jöhet az újraolvasás, hogy friss tapasztalatokkal tudjam összehasonlítani a sorozatot a könyvekkel.

Darren ezt írta a blogjára:

A Démonmester, vagyis a Démonvilág sorozatom első könyve még anno 2005-ben jelent meg. A Pokol Hősei, vagyis az utolsó könyv 2009-ben jött ki. Szóval 19 év telt azóta, mióta elkezdődött a sorozat, és 15 mióta véget ért. Ennyi idő alatt nem érkezett komoly megkeresés, hogy szeretnék filmként vagy sorozatként adaptálni. A Rémségek Cirkuszát kétszer, a Zom-B-t, az Árnyak Asszonyát próbálták, sőt volt szó egy Koyasan musicalről (!!!) is, de úgy tűnt, hogy senki nem szerette volna megpróbálni adaptálni a Démonvilágot. Időnként volt pár komolytalan érdeklődés az ügynököm felé, de semmi olyan, amivel el tudtunk volna indulni.

Ez most megváltozott. Ahogy a régi közhely mondja, ha évekig vársz egy buszra, egyszer csak rögtön három is érkezik. Így történt velem is. Egy pár ember, különböző helyekről felvették velem a kapcsolatot az utóbbi pár hónapban, és örömmel jelenthetem be, hogy miután az ügynökeimmel alaposan átbeszéltük a dolgokat, a mai napon (szerk: március 1.) aláírtam két fiatal brit filmes/tévés készítővel az opciós jogot arra, hogy pitchet (vagy legalábbis egy scriptet) fejlesszenek, amit aztán különböző cégeknek továbbadhatnak annak reményében, hogy felkeltsék az érdeklődést, és elindulhassanak további folyamatok.

De ez NAGYON korai fázisban jár, és mindenkit óva intek, amikor ilyenről van szó, mivel az esetek többségében nem lesz az ilyenekből semmi. Ezért nem is szoktam nyilvánosan bejelenteni ezeket a rajongóknak. A Zom-B-vel, és a Rémségek Cirkuszával megvártam amíg a dolgok előrehaladottabb fázisba kerülnek, kész a forgatókönyv, vagy készülnek a díszletek. De mivel régóta vártam a Démonvilágra, úgy gondoltam, hogy szakítok a hagyományokkal, és elkiabálom a híreket. Még ne várj konkrét bejelentéseket! De el lehet kezdeni álmodozni, és vitatkozni a többi a rajongóval, hogy egy ideális világban hogy nézne ki a legjobb adaptáció!

Remélem hamarosan jelentkezek… de valószínűleg nem néhány hónapon (inkább éven) belül…

Forrás: Shanville

Hozzászólás