Harry Potter sorozat – Fan casting

Nemrég rátaláltam egy oldalra, a myCast-ra, ami tulajdonképpen egy olyan oldal, ahol hétköznapi emberek játszadozhatnak el a gondolattal, hogy kiket képzelnélek el bizonyos sorozatok, filmek szerepeire, vagy kiknek kéne csatlakozniuk bizonyos franchiseokhoz. Csak a fantázia szabhat határt a végtelen lehetőségeknek. Az a jó ebben az oldalban, hogy több választási lehetőség van, és meg lehet szavazni, hogy ki a legtökéletesebb a szerepre a közösség szerint.

A myCaston természetesen a Harry Potter sorozat is sorra került, ahol a legutolsó mellékszereplőig mindenkire találtak színészt. Többet is. A következőkben a legfőbb szereplőket vesszük sorra, néhány alternatívát is felsorolok, valamint azt, hogy én ezek közül kit látnék jónak a szerepre.

Nem örülök, hogy máris rebootolják a Harry Potter könyveket, de ha ezek közül a választások közül több is bejönne, akkor izgatottan tudnám várni, hogy mi sül ki belőle. Addig csak óvatos aggódással figyelem az eseményeket. Viszont egy, az interneten talált random ötlet alapján, az animációs sorozat is tökéletes megoldás lehetne az újrafeldolgozásnak. Meglátjuk mi lesz belőle.

Kezdetnek pár AI által generált kép:

Harry Potter, Ron Weasley, Hermione Granger

MyCast: nincs ésszerű választás

Nagyon nehéz a választás, mert ide olyan gyerekszínészek kellenének, akik lehet, hogy még soha nem is voltak nagyvásznon, vagy ekkora produkcióban. Sőt, lehet, hogy most még csak 8-9 évesek, tehát soha nem is hallhattunk róluk. Úgyhogy én rábízom magam a stáb választására. (Egyébként Hermione színesbőrűvé válását inkább feleslegesnek, sem mint felháborítónak tartanám. Az viszont tény, hogy a rajongói bázis nagy része botrányban törne ki. Ellenben szemüveget kaphatna.)

Albus Dumbledore professzor

MyCast: Ian McKellen

Az én személyes választásom, aki a szavaztok alapján az ötödik helyen áll, az Jared Harris. A színészi tudásáról már tett tanúbizonyságot a Csernobil sorozatban, és plusz pont, hogy az eredeti Dumbledore, aki két évig alakította a filmekben a professzort, Richard Harris az édesapja volt.

Minerva McGalagony professzor

MyCast: Michelle Fairley

Az én választásom is Michelle Fairleyra esett. Szerintem korban pont illik a szerepre, és színésznőként is elég karizmája lenne, hogy elvigyen a hátán egy ekkora szerepet.

Perselus Piton professzor

MyCast: Adam Driver

Itt is egyetértek a szavazókkal. Teljesen egyértelmű, hogy Adam Driver a tökéletes Piton szerepére. Zárójelben megjegyzem, hogy a fiatal Piton szerepében pedig Finn Wolfhardot látnám szívesen.

Rubeus Hagrid

MyCast: Nick Frost

Én Brendan Gleesont választottam volna, de ő volt a filmekben Rémszem Mordon. Úgyhogy Nick Frost teljesen jó választás lehetne.

Sirius Black

MyCast: Ben Barnes

Ezzel is egyetértek. Jó képet nem találtam róla, ahol úgy néz ki, mint a karakter, de ha megnövesztené a haját, és hagyná a borostáját, kiköpött Sirius lenne.

Voldermort

MyCast: Benedict Cumberbatch

Igen, lehet, hogy jó lenne a szerepre, de kétlem, hogy elvállalná. Én viszont megnézném Jamie Campbell Bowent a szerepben. A Stranger Thingsben mutatottak után szerintem elbírna egy ekkora szerepet.

Mógus professzor

MyCast: Andrew Scott

Fú ez mennyire telitalálat lenne. Az a baj, hogy ezek után, ha bárki más lesz, kissé csalódás lesz.

Flitwick professzor

MyCast: Peter Dinklage

Valljuk be, itt eléggé korlátozottak a lehetőségek. Ha nem akarják ugyanazt a színészt castingolni, akkor valóban ő lenne a jó választás.

Gilderoy Lockhart

MyCast: Ewan McGregor

Ebben is elég nagy az egyetértés rajongói körökben. Bár Chris Hamsworth is elég előkelő helyen van a listán, én nem biztos, hogy jó ötletnek tartanám őt.

Mr. Ollivander

MyCast: Peter Cepaldi

John Hurt játékát és auráját nehéz lesz felülmúlni, de még elérni is, de neki talán sikerülhet. Egyébként Bill Nighyt látnák még szívesen a rajongók ebben a szerepben. Ő sem lenne melléfogás.

Arthur Weasley

MyCast: Martin Freeman

Ez ennyira telitalálat lenne, hogy szinte már látom ahogy a második évadban ülnek az asztalnál Harryvel, aki magyarázza neki, hogy mire jó egy gumikacsa. Kérlek, válasszátok őt! Egyébként Simon Pegg is jó lenne ám!

Lupin professzor

MyCast: Andrew Garfield

Úristen, rá nem is gondoltam, de igen, nagyon jó választás lenne!

És néhány olyan választás, ami fangasmot okozna, de nem tartom valószínűnek a beteljesülésüket:

Félig Fej Nélküli NickMyCast: Rowan Atkinson

James PotterMyCast: Aaron Taylor-Johnson

Lily PotterMyCast: Sophie Skelton

Két külön futó szavazást is megnyert a szerepre. Nem tudom, hogy kicsoda a színésznő, de úgy tűnik, hogy a rajongók egyértelműen őt akarják a szerepre. Mondjuk megértem. Korban, kinézetben pont illik Lilyre.

Hozzászólás