A Dexter franchise jövője

Aki nem szeretné végigolvasni, annak röviden összefoglalom. A Showtime csatornánál is felültek a franchise és univerzum építés vonatra. Tervben van a New Blood folytatása, egy előzménysorozat, ami Origins néven fog futni, és egy Trinity Killer spin-off. Őszintén szólva ezek közül engem a New Blood 2.évad érdekelne egyedül, mivel a fiatal Dextert már végignézhettük az eredeti sorozatban, Trinityből pedig szerintem pont annyi volt jó, amennyit kaptunk.

A tovább mögött a teljes hivatalos sajtóanyagot és bejelentéseket el lehet olvasni magyarul.

A SHOWTIME bejelentette, hogy rögtön teljes évados berendelést adott le a DEXTER: ORIGINS-re, ami az Emmy-díjra jelölt Michael C. Hall főszereplésével készült Emmy-díjra jelölt DEXTER sorozat alapján készül. Producere az Emmy-díjra jelölt Clyde Phillips lesz. A csatorna ugyanakkor dolgozik a DEXTER: NEW BLOOD új verzióján is, ami Dexter fiára, Harrisonra fog koncentrálni. Ezenkívül a SHOWTIME a DEXTER univerzum más karaktereiből is szeretne feldolgozást, például a híres Trinity Killerből, akit az Emmy-díjas John Lithgow alakított a sorozatban. A bejelentések a Showtime és a Paramount Media Networks elnök-vezérigazgatója, Chris McCarthy tette.

A DEXTER: ORIGINS a fiatal Dexter Morgant fogja bemutatni, abból a korszakból, mielőtt bosszúálló sorozatgyilkossá vált. Miamiban fog játszódik, ami a valódi sorozatgyilkosok melegágya volt akkoriban. A történetbe akkor kapcsolódunk be, amikor Dexter elvégzi a főiskolát, és csatlakozik a Miami Rendőrséghez, ahol találkozik sok olyan szereplő fiatalabb verziójával, akiket az eredeti DEXTER sorozatból már megismerhettünk. És természetesen a sorozat Dexter családjára is nagy hangsúlyt fog helyezni, köztük a még életben lévő Harryre, és a szertelen tinédzser Debre.

A DEXTER: NEW BLOOD folytatása a 2021-22-ben futott sorozat feltámasztása lesz, aminek eredeti verziója a SHOWTIME történetének legnézettebb sorozata volt. A történet középpontjában Dexter fia Harrison áll, aki miután túlélte az apjával való újbóli kapcsolatfelvételt, és drámai pillanatokat, New Yorkba menekül, ahol meg kell küzdenie a benne lakozó démonokkal is, és azzal, hogy apjához hasonlóan ő is ölni kényszerült. A DEXTER: NEW BLOOD a sorozatból már megismert témákat, és hangulatot viszi tovább, de egy új nézőponton keresztül.

Ezenkívül a SHOWTIME bővíteni szeretné a DEXTER univerzumot, más karakterekre való fókuszálással, akikből potenciális sorozatot készíthet.

“A DEXTER-saga kreatívitásban és népszerűségban vitathatatlanul elsöprő sikert aratott a SHOWTIME-on, mind az eredeti sorozat, a maga úttörő formájában, mind pedig a minden rekordot felülíró DEXTER: NEW BLOOD formájában” – nyilatkozta McCarthy. “A sorozat, a többi műsorhoz képest, nagy alapanyagot szolgáltat az antihősök terén, amit a SHOWTIME mindig is zseniálisan csinált. Clyde nagyszerű az olyan lenyűgöző történetek és karakterek elmesélésében, amely kielégíti a sokrétű nézőközönség vágyait.”

Phillips így nyilatkozott: “Nem is lehetnék izgatottabb, hogy felfedezhetjük, és tovább bővíthetjük a DEXTER univerzum további részeit. Megtiszteltetés, hogy még mélyebben foglalkozhatok ezekkel az összetett, és ikonikus karakterekkel – és az általuk inspirált történetekkel, témákkal és lehetőségekkel. Nagyon örülök, hogy Chris és a barátaim a SHOWTIME-nál azt szeretnék, hogy a segítségemmel tovább növeljük ezt az egyedi és elképesztően sikeres franchiset.”

A nyolc évadot megélt eredeti DEXTER sorozat premierje 2006 őszén volt, főszerepben a Hall által alakított Dexter Morgannel, aki a Miami Rendőrség bonyolult és ellentmondásos vérminta-elemzője volt, miközben az éjszakában sorozatgyilkosként ténykedett. A sorozat az egyik legelismertebb sorozat lett a televíziózás történetében, számos Emmy-jelölést is kapott a legjobb televíziós drámasorozat kategóriában, valamint 2008-ban elnyerte a rangos Peabody-díjat, és kétszer is bekerült az AFI top 10-es listájába, a legjobb sorozatok közé. A DEXTER és a DEXTER: NEW BLOOD összes évada és epizódja megtekinthető a SHOWTIME előfizetői számára. (Szerk: Magyarországon a SkyShowtime-on lesz nézhető, szinkronnal.)

A SHOWTIME 2021-ben hosszútávú szerződést kötött Phillips-szel. Phillips a munkájáért három egymást követő évben is Emmy-díj jelölést kapott a Legjobb Dráma Sorozat kategóriában, valamint Peabody-díjat, valamint az Amerikai Producerek Közösségétől és az Amerikai Írók Közösségétől négy jelölést is kapott, mint a DEXTER executive producere és showrunnere. Ezen kívül Phillips jegyzi a Suddenly Susan, a Légy valódi (Get Real) és a Parker Lewis sohasem veszít (Parker Lewis Can’t Lose) sorozatokat, és producerként, valamint íróként kapott kreditet többek között a Jackie nővér (Nurse Jackie), a Feed the Beast és a Boomtown sorozatokban. Emellett négy nemzetközi bestseller regényt írt.

Forrás: SHO, Deadline

Hozzászólás