The Walking Dead 9×05 – A sorozatfinálé?

Már jó előre tudtuk, hogy ez az epizód lesz Rick Grimes utolsó teljes epizódja a sorozatban. Nem értek egyet az AMC ezen marketing fogásával, de az biztos, hogy sokkal többen nézték meg a részt, és tértek vissza, mint az előző részekre. Számomra ez a 45 perc sokkal inkább hajazott kiszállási pontra, mint amilyen a 8.szezonzáró volt. Ezennel kaszáltam is a sorozatot, az évad maradék 3 részét már meg sem néztem, hiába volt ígéretes az epizód vége. Habár ismerem magam és december vége körül úgyis megnézem a maradék részeket a félévadból, mert nem bírok kaszálni, semmit. De úgy érzem, hogy most vagy soha, de kiszállok. Mert ez itt a vége. Vége mindennek. Vagy mégsem?

Gimple és Nicotero. Már hendikeppel indult az epizód. És igen, meg is kaptuk a művészieskedést, a látomásokat. De kivételesen örültem, mert ennek hála visszatért Shane és Hershell is. Oké, Sasha is, de őérte sosem voltam oda. A Shanenel való beszélgetés a kocsiban az epizód legjobb pontja volt számomra. Ekkor jöttem rá, hogy mennyire hiányzik egy ilyen karakter ebből a világból. Ráadásul kimondásra került, hogy Shane Judith apja. Igaz, hogy ezt ő mondta, de az egész Rick fejében játszódott, szóval az exzsaru mindig is tudta, csak elnyomta magában az igazságot. Azonban a halálközeli élmény, és lázálom felszabta ezt a régi sebet benne, hogy végre tisztázza önmagában a helyzetet. A Hershellel való beszélgetés is nagyon szép és szívhez szóló volt, pláne annak fényében, hogy az őt alakító színész azóta elhunyt, így talán ez volt az utolsó szerepe.

Ambivalens érzéseim vannak a résszel kapcsolatban, mert bár tényleg ez a 45 perc rivaldafénybe állította Ricket, mégis keserű szájíz maradt bennem a vége után. Nem tudom pontosan, hogy mi lehetett ennek az oka, talán az, hogy tudjuk, nem volt valódi a búcsú, hiszen egyrészt a karakter életben maradt, másrészt jönnek a filmek az ő főszereplésével. Mindenesetre mindenki halottnak hiszi, és a helikopterrel elintézték, hogy olyan távolra kerüljön a többiektől, hogy jóformán esélytelen legyen a hazajutása. Mondjuk én arra tippelek, hogy valamilyen komoly és maradandó sérülést szenvedett a híd felrobbanásakor (most ne menjünk bele, hogy mit keresett egy teli szekérnyi dinamit a fahíd közepén), ezért nem ment vissza a következő 6 évben. Meg talán belül így érezte jónak, hogy többé nem fognak miatta és a döntései miatt viaskodni a közösségek.

Apropó 6 év. Judithot megzabálom. Nagyon aranyos kiscsaj lett belőle, és remélem, hogy ő lesz az, aki átveszi Carl helyét a képregényekből. A nyomtatott kiadást most kezdtem el, és 3 kötet után hihetetlenül izgalmas és fordulatos. Nem hittem, hogy képregényen még tudok így izgulni.

Maga az epizód 8/10, de azért irgum-burgum! Ha ez nem Rick Grimes utolsó része lett volna, akkor tuti, hogy lepontozom, így viszont a búcsú és a nosztalgia feljavította belül az összképet. De határozottan jobb irányba halad a sorozat, mint ahol az elmúlt évadokban volt. Nagyon kellett már ez a showrunner váltás! A sorozatot ezennel kaszáltam, mert nem maradt a szívemnek kedves karakter, de a tv filmeknél egyértelműen ott leszek. No meg a Feart is folytatom majd.

Ui1: Ez volt Maggie utolsó epizódja is, aki eltűnt. Hová? Miért? Hogyan?

Ui2: A Judithot alakító lány volt a gyerekkorú Rey a Star Wars – Az Ébredő Erőben.

The Walking Dead 9×05 – A sorozatfinálé?” bejegyzéshez 2 hozzászólás

Hozzászólás