New Girl: Vége a 7.évadnak, és a sorozatnak is

-You think, this is funny?
-No.

Hogy őszinte legyek, alig vártam, hogy letuszakoljam ezt az utolsó 8 részt. A New Girl kifulladt. Teljesen. És 1-2 vicces pillanat per rész miatt nem volt értelme tovább folytatni. Rájöttem, hogy majdnem minden évadban megvolt az “új” csaj, hiszen eleinte Jess volt, aztán fogjuk rá, hogy Cece, aztán Aly, aztán Regan, és végül Ruth. Csak a gond az volt, hogy ők nem Jess helyére érkeztek, hanem mellé. Olyan szinten elnagyolták a karaktert, és egyébként a sorozatot is, hogy teljesen elrugaszkodtak a valóságtól a karakterek viselkedésében és a helyzetekben. Így pedig jóformán élvezhetetlen lett a sorozat. De ez a probléma már a 4-5.évad környékén felütötte a fejét. A lezáró 8 rész pontosan azt a sablont hozta, amit vártunk, talán túl sokat is. Bár az utolsó 2 rész kárpótolt. Volt itt nevetés (igen ritkán), könnyek, boldogság. De hiányozni? Nos azt nem fog a New Girl. A tovább mögött némi spoiler kíséretében leírom az utolsó évados tapasztalataimat.

vlcsnap-2018-05-28-10h00m28s235.jpg

Kezdjük ott, hogy minden sorozatnak, főleg a sitcomoknak így kéne kezelniük az esküvőket. Az egyik részben Nick megkérte Jess kezét, a következőben pedig már házasodtak is. Az volt az évadcsúcspontja. Ott mindenki megkapta a maga idejét, a jó sorokat, nevettem, jól éreztem magam, és az esküvő melengette a szívem. Lehet, hogy túlzsúfolt volt az az epizód, de valahogy ez működött. Megszületett Winston gyereke, megvolt az esküvő is, és Tran is visszatért, hogy aztán a szintén visszatérő Russelt elintézze. Hatalmasat ütött az az egy szó, amit kapott.

-What’s the password?
-Ruth One!

vlcsnap-2018-05-28-09h42m22s247.jpg

Tényleg csak az utolsó két részről akarok írni, mert a többi jóformán értékelhetetlen volt, pedig csak 8 részes volt az évad. Ez tökéletesen bemutatta, hogy mennyire nem volt több a sorozatban. És igen, végig Ruth vitte a pálmát. Minden jelenete aranyat ért. Azért a sorozatfinálé eléggé nosztalgikusra és szépre sikeredett. Volt egy utolsó true american, és kaptunk egy mindent elsöprő Winston szívatást is. Csak azt sajnálom, hogy nem vágtak be jeleneteket a pilotból. Az amúgy megvolt, hogy az esküvőn az a zene szólt, amire először táncoltak együtt még az 1×02-ben, lassított kacsatáncot?

vlcsnap-2018-05-28-09h51m36s104.jpg

A FOX tehát szépen elkezdte kinyírni a sitcomjait, és a New Girl volt a kezdet. Ugyebár a Brooklyn 99 is kaszát kapott, de az megmenekült. (Arról is lesz majd írás, amint végeztem az évaddal.) Ez a széria viszont nem fog hiányozni. Az első 2 évad tényleg a csúcs volt, aztán utána már csak szenvedés és időhúzás volt.

Ui: A magyar címnek továbbra is a “Lakótárs extrákkal” jobb lett volna, de ez már csak a saját szőrszálhasogatásom.

Hozzászólás