24: Legacy 1×04 – 03:00 p.m. – 04:00 p.m.

Ebben a részben sokkal inkább a karaterépítés, sem mint az akciók játszották a főszerepet, de mégis jobban működött számomra, mint a múlt heti rész. Érdekesség, hogy a 2. és 3.részeket Jon Cassar a 24 régi motorosa rendezte, míg ezt az a Nelson McCormick, akit mindez ideáig 2 epizódhoz lehetett feljegyezni. De micsoda részek voltak azok! És most sem okozott csalódást. A tovább mögött spoileresen kifejtem, hogy mire is gondoltam.
vlcsnap-2017-02-21-11h56m28s701.pngAz egyetlen akció-jelenetféleséget Eric feleségéhez, Nicolehoz köthetjük. Megpróbált megszökni Aisha karmai közül, de nem volt olyan egyszerű az a menekülés. Amikor elkezdett futni, felkiáltottam, hogy “jaj ne”, mert egyből Teri és Kim jutott az eszembe az eredeti sorozatból, akik az idegeinkkel játszottak a szerencsétlenkedésükkel és időhúzó szálaikkal. Szerencsére itt most nem ez történt. Lehet, hogy a rövidebb évadnak köszönhetően, de gyorsan lerendezték ezt a dolgot. Nicole visszatámadott és lefegyverezte Aishat és az ölebét. Aztán persze pont jött a rendőrség, így megint előbukkant Kim szelleme. De tulajdonképpen menő volt, hogy megmentette Isaac életét a hívással és nem hagyta magát. Amikor Isaac és Nicole találkoztak, akkor csak én éreztem szikrát kettejük között? Lehet, hogy a tesó nem véletlenül védelmezi ennyire Eric feleségét.

vlcsnap-2017-02-21-12h01m41s688.png

A CTU és a politikai szál főleg Nilaa sárossága körül forgott, mert ugyebár a lista eltűnt a terroristák által. Az is kiderült, hogy Henry, John apja, miért is árulta el a Rangereket. Mert bizony lebukott. Elég furcsa volt, hogy alig 1 órával azután, hogy mi megtudtuk, már le is bukott, de legalább halad a történet. Csak a fia kampányát akarta védeni. Szerintem Henry segítője még mindig durvábban benne van a dolgokban, de ez majd később kiderül.

vlcsnap-2017-02-21-12h15m23s804.png

Amira szála mindig a rész felénél jön be, ezt vettem észre. Sikerült stabilizálni Drewt, de a lány elintézte, hogy ne beszéljen. Azért egy pillanatra látszott, hogy nem egy gyilkosról, egy vérbeli terroristáról van szó a lány személyében, hanem egy iskolásról, aki a volt barátját akarja megölni. Természetesen a srác éppen akkor ébredt fel, amikor bent volt nála Amira, úgyhogy nem is kellett több motiváció a lánynak, félelmében végzett vele.

vlcsnap-2017-02-21-12h14m52s172.png

A terroristákról egyelőre nem sokat írtam, mert pár percig szerepelnek csak minden részben. Mintha csak mutatják, hogy ők is vannak ám a háttérben és nagyon készülődnek. Eric szökése eléggé emlékeztetett Jack szembefordulásaival a CTU-val. Meglátjuk, hogy hova futtatják ki ezt a szálat, de gyanítom úgyis szükségük lesz az Elhárítás segítségére előbb-utóbb.

Szóval nem dúskált akcióban a rész, de a rendezés egy kellemes 24 résszé változtatta, de 6/10-nél többet még mindig nem tudok adni. Fél pontokkal játszadozhatok, de minek, ha egyszer van egy 10-es skála. Ment volna erre 7 is, ha beindulnak az események, de úgy tűnik, hogy még mindig várnunk kell az első nagy állkoppanásra. Mindenesetre jól szórakozok még mindig, heti 40 percet simán megér.

Ui: Ma este kezdődik szinkronnal a 24: Újratöltve a Viasat6-on. A hangokkal kapcsolatban még lehet, hogy a nagyon közeli jövőben lesz egy írásom.

24: Legacy 1×04 – 03:00 p.m. – 04:00 p.m.” bejegyzéshez 2 hozzászólás

Hozzászólás