The Boys – Kezdett a 4.évad

Szinte hihetetlen, de még nem született bejegyzés a blogon a The Boys-zal kapcsolatban. Többször nekifutottam, hogy összefoglaljam az első 3 évadról a véleményem, de egyszer sem sikerült összerakni. Úgyhogy egy bekezdésbe gyorsan összefoglalom, hogy utána rátérjünk a tovább mögött a 4.évad kezdésére, amiben egyelőre csak az első részre térek ki.

Számomra a The Boys sosem érte el azt a szintet, ami miatt sokaknál kultsorozattá vált. Igen, kiforgatta a szuperhős témát, és erős a társadalomkritikája, de valahogy sosem tudott olyat adni, ami miatt rajongani tudtam érte, de mindig elvoltam vele. Talán a főszereplők antipatikussága miatt van így, talán más miatt. Voltak kiemelkedő pillanatok, de 8 részenként 1 epizód nekem kevés. Márpedig sok részre nem emlékszem. És az is biztos, hogy erre a premierre se nagyon fogok.

A történet nem sokkal a 3.évad vége után játszódik, amikor Homelander már nem rejtegette tovább valódi személyiségét, és nyilvánosan szétloccsantotta egy ember agyát, amit a tömeg -nem kis meglepetésére- ujjongással fogadott. Ez azzal a következménnyel járt, hogy a szupinak bíróság elé kellett állnia. A másik ágon pedig a Hetek, akik eléggé megfogyatkoztak, rettegnek tőle, és senki nem mer ellent mondani neki, ami untatja és frusztrálja őt. Ez mondjuk tetszett, mert tényleg rossz lehet Homelandernek, hogy az ereje miatt mindenki megtesz neki mindent. Nem érzi a fenyegetést.

Közben a Fiúk, Victoria Neumannre vadásznak, aki várhatóan az Egyesült Államok következő alelnöke lesz, az pedig súlyos következményekkel járhat, hiszen bármikor szétrobbanthatja az elnök fejét, és máris ő lesz a nyugati világ legnagyobb hatalmú embere. Csakhogy nem fog rajta se a sav, se a fejlövés, úgyhogy más utat kell találni.

Butcher továbbra is szenved az előző évados vegyület hatása miatt. Szerintem az lesz a vége, hogy ő maga is szupivá válik, hogy életben maradjon, de az biztos, hogy az évad az ő kálváriájáról is fog szólni. Egyébként Joe Kessler, akit Jeffrey Dean Morgan játszik, meglehet, hogy csak Butcher fejében létezik, ha már egyszer Rebeccaval is újra tudott így beszélni. Hughie szerelmi élete végre révbe ért, de most a család került a középpontba. Az apja strokeot kapott, de megjelent az édesanyja, akiről én úgy emlékszem semmit nem tudtunk.

Az feltűnt, hogy MM sokkal nagyobb szerepet kapott a csapatban. És meglepő módon elvitte a hátán a dolgot, és jól is állt neki. Frenchie szála viszont borzasztóan zavart. Nem azért, mert a semmiből húzták elő, hogy ő bi vagy queer, nem tudom pontosan, hanem azért, mert így a 3 évadon át épített Kimikoval lévő kapcsolatát nullázták, ráadásul a lány bátorította, hogy tegye meg. Miért? Annyira szép volt ami alakult köztük.

Starlight pedig politikai karrier felé orientálódik, miután nyíltan kiállt a Hetek ellen, és a tömeg pedig beállt mögé, ezzel megosztotta a társadalmat. Ez az egész pedig tökéletesen reflektál napjaink politikai megosztottságára, a kétpólusú világra, amiben élünk, és ezt Homelander ki is használta az egyik legérdekesebb képességű szupival, aki annyit tud, hogy okos. Na de ezt a saját javára felhasználva ugrasztotta egymásnak a népet. A kérdés már csak az, hogy vajon ezt nem-e fogja ellene fordítani. Egyébként a színésznő láthatóan megváltozott, ami nem vált előnyére. De legalább beépítették a sztoriba.

A szinkron továbbra is fantasztikus, és végre Starlight magyarhangja sem lóg ki annyira. De azért Makranczi Zalán és Welker Gábor magasan viszi a prímet. Viszont a keverés miatt haragszom, mert a párbeszédekhez képest a hangeffektek és a zenék durván sokkal hangosabbak. A premier tehát nem hagyott mély nyomokat bennem, de elvoltam vele. Egyben végig tudtam nézni, ami nagy szó, mert általában nem sikerül.

Hozzászólás